Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Eπί ποδός 4.000 αστυνομικοί – Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προγραμματίσει η Τροχαία για σήμερα Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των συγκεντρώσεων  για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Από την ΓΑΔΑ έχουν σχεδιαστεί μέτρα για το ενδεχόμενο επεισοδίων και το κέντρο της Αθήνας θα μοιάζει με «φρούριο» με 4.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός.

Τις αστυνομικές δυνάμεις θα ενισχύουν τρεις αίαντες καθώς και ελικόπτερα και drones.

Παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας, η εντολή στους αστυνομικούς θα είναι να υπάρχει παράλληλη διακριτική παρουσία αποφεύγοντας να απαντούν σε προκλήσεις, αλλά να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση που παρατηρηθούν έκτροπα.

Ταυτόχρονα η Ασφάλεια και οι άλλες αστυνομικές υπηρεσίες του λεκανοπεδίου, θα είναι σε ετοιμότητα για την επιτήρηση στόχων και ελέγχους.

Για σήμερα έχουν οργανωθεί πορείες στη μνήμη του 15χρονου Αλέξη ο οποίος δολοφονήθηκε στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια από σφαίρες αστυνομικού.

Οι εκδηλώσεις που έχουν εξαγγελθεί είναι οι συγκεντρώσεις στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου στις 12 το μεσημέρι των μαθητών, και διαφόρων συλλογικοτήτων στις 18.00 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσουν πορείες στη Βουλή.

Και στην Θεσσαλονίκη

Τρεις συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες σήμερα στη Θεσσαλονίκη.επ

Στις 12.00 μαθητές και αντιεξουσιαστές,, θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Καμάρας και αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στις 17.00 στο ίδιο σημείο θα συγκεντρωθούν φοιτητές και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στις 18.00 θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα του Βενιζέλου μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, τα οποία επίσης αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ