Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Δίκη ψευτογιατρού: Ενδεχόμενο επέκτασης της προφυλάκισής του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε εξέλιξη για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών καρκινοπαθών βρίσκεται η δίκη του ψευτογιατρού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με το ενδεχόμενο να παραταθεί η προφυλάκιση του, καθώς σε λίγες ημέρες λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του.

Ο ψευτογιατρός που υποσχόταν στα θύματα του πλήρη ίαση από τον καρκίνο με αποστάγματα και βότανα, σήμερα έχει κληθεί σε νέα απολογία για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να μελετήσει τη δικογραφία και να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες.

Σε περίπτωση κατά την οποία οι δικαστικές αρχές αποφασίσουν να του επιβάλλουν και δεύτερη προφυλάκιση για τη νέα κατηγορία που αντιμετωπίζει ακόμα και εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η δίκη του μέχρι και τις 16 Δεκεμβρίου 2021 όποτε και λήγει το 18μηνο της προσωρινής του κράτησης δε θα αποφυλακιστεί.

Σε αυτή την περίπτωση θα παραταθεί η προσωρινή του κράτηση για 18 ακόμη μήνες, όπου στο μεταξύ θα έχει εκδοθεί και η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Σύμφωνα με το βούλευμα με το οποίο έχει παραπεμφθεί σε δίκη ο 48χρονος κατηγορείται πως κατάφερε να αποσπάσει ποσό 838.175 ευρώ από τα θύματά του, εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη ψυχική κατάσταση τους λόγω των προβλημάτων υγείας τους και χρησιμοποιώντας δεκάδες διαφορετικά κόλπα κάθε φορά.

Στη σημερινή συνεδρίαση θα συνεχιστούν οι καταθέσεις συγγενών θυμάτων, που εμπιστεύτηκαν τη θεραπεία και τη ζωή τους στον 48χρονο κατηγορούμενο και τελικά οδηγήθηκαν 12 εξ αυτών στο θάνατο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ