Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Αύξηση 79% στα κρούσματα του κορονοϊού σε Ανατολική Μακεδονία – Θράκη – 497 θάνατοι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αλματώδη αύξηση νοσηλειών καταγράφεται για το μήνα Νοέμβριο στα νοσοκομεία της 4ης  Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με τον διοικητή, Δημήτριο Γ. Τσαλικάκη, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί 79%, σε σχέση με τον μήνα Οκτώβριο.

«Είχαμε 2.395 εισαγωγές θετικών ασθενών Covid -19 για τον Νοέμβριο. Αυξήθηκαν περίπου 79% σε σχέση με τον Οκτώβριο, όπως αυξήθηκαν 14% και οι εισαγωγές των non-Covid ασθενών. Δυστυχώς, νοσηλεύθηκαν 27 έγκυες και λεχωίδες θετικές στη νόσο Covid 19, επτά εκ των οποίων διασωληνώθηκαν στη ΜΕΘ-Covid του ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”. Τετρακόσιοι ενενήντα επτά συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από τις επιπτώσεις της νόσου Covid – 19», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, που αφορά στα 14 νοσοκομεία, που υπάγονται στην 4η Υ.ΠΕ.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν, η αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ covid φτάνει σε 37% σε σχέση με τον Οκτώβριο και 75% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Μεγάλος είναι και ο αριθμός των εισαγωγών non covid περιστατικών για νοσηλεία. 16.794 βρέθηκαν στο νοσοκομείο, 14% περισσότεροι σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Η 4η Υ.ΠΕ επισημαίνει ότι πρέπει να ενισχυθούν οι εμβολιασμοί στους νομούς της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Θράκης ενώ τονίζεται ότι γιατροί, νοσηλευτές και όλο το προσωπικό των Νοσοκομείων δίνουν μια ακόμα δύσκολη μάχη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ