Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Σάλος με τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ για εμπλοκή σε υπόθεση ναρκωτικών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάλο κι ερωτηματικά έχει προκαλέσει στην πολιτική και τη δικαστική ηγεσία της χώρας, η εμπλοκή του αντιπροέδρου του ΣτΕ, σε υπόθεση ναρκωτικών. Είναι, δε, έντονες οι πιέσεις για να παραιτηθεί από το αξίωμα.

Μία παρέα ανηλίκων δήλωσε πως τα προμηθεύτηκε από εκείνον. Το περιστατικό συνέβη ξημερώματα της Πέμπτης, όταν άνδρες της ομάδας Δίας, που περιπολούσαν στην Ηλιούπολη σταμάτησαν στις 2 τα ξημερώματα τρεις ανήλικους, έναν Ρομά, έναν Αλβανό Ρομά κι έναν Ινδό.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις εφήβους, να βγαίνουν έξω από την πολυκατοικία, που διέμενε ο δικαστικός λειτουργός και βρέθηκαν πάνω τους μικροποσότητες κοκαΐνης, που, όπως ανέφεραν, τους παρείχε ο 66άχρονος αντιπρόεδρος του ΣτΕ, ο οποίος αναμενόταν να συνταξιοδοτηθεί το επόμενο διάστημα.

Στην Αστυνομία κλήθηκε κι ο δικαστικός λειτουργός, ο οποίος φέρεται πως παραδέχτηκε ότι τους γνωρίζει. Οι πιέσεις για παραίτησή του είναι αφόρητες, παρά το γεγονός ότι οι μικροποσότητες ναρκωτικών θεωρούνται πλημμέλημα, εάν πρόκειται για προσωπική χρήση. Επιπλέον, ακολουθείται άλλη διαδικασία για τους δικαστικούς λειτουργούς.

Το δεύτερο ζήτημα που γεννάται είναι η σύνδεση του δικαστικού λειτουργού με τους ανήλικους και με ποιον τρόπο γινόταν η πληρωμή των ναρκωτικών ουσιών.

Ο ίδιος φέρεται να είναι σύντροφος της τέως προέδρου του ΣτΕ κι ορισμένες πληροφορίες τον φέρουν να είναι στον κύκλο των γνωστών της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ