Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Μισές δουλειές με αυτοδιαγνωστικό τεστ, για να δουν τη διασπορά του κορονοϊού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αρχίζει τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου η διανομή αυτοδιαγνωστικών τεστ (self tests) με στόχο την καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού την περίοδο των εορτών.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, από τις 6/12/2021 έως τις 12/12/2021 όλοι οι ενήλικες πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα self test από τα φαρμακεία της χώρας. Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί το διάστημα 3/1/2022-7/1/2022.

Η δωρεάν διάθεση self tests από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε οι φαρμακοποιοί κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Αν και το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό, καλούνται όλοι οι πολίτες να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έως τις 12/12, ώστε να περιοριστεί το ιικό φορτίο και την κυκλοφορία του ιού ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Παρότι το μέτρο φαίνεται εκ πρώτης όψεως θετικό, το υπουργείο Υγείας φαίνεται να κάνει μισές δουλειές, αφού υπάρχουν και μετανάστες, που δεν θα μπορούν να το παραλάβουν δωρεάν ενώ άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι με Έλληνες μετανάστες ή με τουρίστες, που έρχονται για τις γιορτές.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ