Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Εννέα εγκυμονούσες με κορονοϊό σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – 3 διασωληνώθηκαν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης διακομίστηκαν εννέα γυναίκες, που είναι έγκυες με κορονοϊό, εκ των οποίων οι τρεις διασωληνώθηκαν ήδη.

Το πρόβλημα του εμβολιασμού των εγκύων παραμένει, αφού παρά τις απόψεις της Επιτροπής Εμβολιασμού για εμβολιασμό των γυναικών, που είναι σε κύηση, υπάρχουν διιστάμενες απόψεις στον χώρο της Γυναικολογίας, σε ό, τι αφορά ενδεχόμενους κινδύνους για τα έμβρυα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, από τις εννέα, οι υπόλοιπες έξι γυναίκες βρίσκονται σε απλές κλίνες, ενώ την ίδια ώρα τέσσερα βρέφη, των οποίων οι μητέρες διαγνώστηκαν θετικές στον κορονοϊό νοσηλεύονται, ενώ ένα εξ αυτών χρειάστηκε διασωλήνωση.

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα με το Voria.gr κατά την τελευταία εφημερία, έγιναν 55 εισαγωγές ασθενών, με 150 προσελεύσεις στα επείγοντα περιστατικά για Covid.

Η πίεση στο σύστημα Υγείας είναι έντονη στη Θεσσαλονίκη. Στο ΑΧΕΠΑ, όπως τονίστηκε από εκπροσώπους του κλάδου της Υγείας, δεν υπάρχουν ούτε απλές κλίνες Covid, οι οποίες είναι 180 στο σύνολό τους και είναι όλες κατειλημμένες.

Εξάλλου κατειλημμένες είναι και οι κλίνες ΜΕΘ Covid στο συγκεκριμένο νοσοκομείο με έξι διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ