Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Προσωρινή αφαίρεση επιμέλειας 2 παιδιών από γονείς στην Ιεράπετρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αφαίρεση της επιμέλειας αποφασίστηκε προσωρινά από τους γονείς ενός παιδιού 2,5 χρονών από την Ιεράπετρα, το οποίο μεταφέρθηκε την Παρασκευή στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ενώ σε δομή μεταφέρθηκε νωρίτερα και το μόλις 6 μηνών αδερφάκι του.

Όπως επισημαίνεται από το τοπικό μέσο της Κρήτης, Ανατολή, η εντολή του Εισαγγελέα δόθηκε λόγω παραμέλησης από το οικογενειακό του περιβάλλον κι η επιμέλεια του παιδιού δίνεται προσωρινά σε κοινωνική δομή -ίδρυμα του Ηρακλείου.

Το 6 μηνών αδερφάκι του παιδιού βρίσκεται ήδη στην ίδια δομή, διότι προ ημερών είχε μείνει για πολλές ώρες νοσηλευόμενο μόνο του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, με αποτέλεσμα το νοσηλευτικό προσωπικό, να κινητοποιηθεί και να ξεκινήσουν διαδικασίες για μεταφορά του παιδιού σε δομή.

Σε έρευνα, που ακολούθησε από την κοινωνική λειτουργό του Δήμου Ιεράπετρας διαπιστώθηκε πως και το άλλο παιδί της οικογένειας, 2,5 χρονών ζούσε παραμελημένο και όχι σε ασφαλές και κατάλληλο περιβάλλον. Υπό αστυνομική παρακολούθηση παραμένει στην Παιδιατρική Κλινική κι όταν ολοκληρωθούν οι ιατρικές εξετάσεις το νήπιο θα μεταφερθεί με ασφάλεια σε δομή στο Ηράκλειο.

Σε δηλώσεις της στη συνέχεια, η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ιεράπετρας Χρύσα Χατζημαρκάκη ανέφερε πως η υπόθεση είναι σε εξέλιξη. «Δεν μιλάμε για παραμέληση και εκτιμάται από την Κοινωνική Υπηρεσία ότι είναι κάτι προσωρινό κι, αφού οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών βελτιωθούν, θα επιστρέψουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ