Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Η Ήπειρος κερδίζει το στοίχημα του χειμερινού τουρισμού – Φόβος για την «Όμικρον» στην αγορά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βελτιωμένη η εικόνα είναι για τον εγχώριο, ορεινό τουρισμό, αν κι υπάρχει ανησυχία και φόβος για νέο πισωγύρισμα, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Η πανδημία επηρεάζει τόσο την εγχώρια όσο και τη διεθνή αγορά. Αλλαγές φέρνουν τα lock down σε δημοφιλείς πρωτεύουσες της Ευρώπης και στον χειμερινό τουρισμό της Ελλάδας. Το lock down στην Αυστρία, τα περιοριστικά μέτρα στην Γερμανία ευνοούν την Ελλάδα, όμως, μέχρι στιγμής, ο κόσμος παραμένει μουδιασμένος.ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ

Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία, που αφορούν σε ορεινούς προορισμούς κινούνται κοντά στο 50%-60%, όπως εξήγησε στο «Newscenter» ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Βελτιωμένη είναι η εικόνα μόνο σε Ιωάννινα και γενικότερα στην Ήπειρο, στην Αράχωβα, την ορεινή Αρκαδία, το Πήλιο και την Πέλλα, στα λουτρά Πόζαρ. «Περιμένουν όλοι τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής», μας εξήγησε.

Αντίθετα, χαμηλό καταγράφεται το ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη και για τις επαρχιακές πόλεις, με εξαίρεση τα Ιωάννινα. Ο χειμερινός αστικός τουρισμός δεν φαίνεται να κινεί το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών και μειωμένο είναι το ενδιαφέρον προς το παρόν και για περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, με εξαίρεση τα λουτρά Πόζαρ.

Την ίδια στιγμή τα περιοριστικά μέτρα στο εξωτερικό ευνοούν τις εγχώριες μετακινήσεις. Οι Έλληνες ταξιδιώτες συνήθιζαν να επιλέγουν ως χειμερινούς προορισμούς για τις διακοπές των Χριστουγέννων, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Τσεχία, την Σλοβακία αλλά και σκανδιναβικές χώρες ενώ κάποιοι επέλεγαν και την Αμερική.  Μετσοβο Πρωτοσέλιδο

Κοντά στο 80% οι πληρότητες στην Ήπειρο

«Οι πληρότητες στη δική μας περιοχή αγγίζουν ακόμη και το 80%», μας ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού στην Ήπειρο, Στράτος Ιωάννου, σημειώνοντας πως είναι καλή η εικόνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σε Ζαγοροχώρια, Τζουμέρκα, Μέτσοβο και Κόνιτσα.

Η εικόνα είναι βελτιωμένη σε ό, τι αφορά στις πληρότητες, σύμφωνα με την Ιουλία Μαρκούλα, διευθύντρια Τουρισμού στην Περιφέρεια Ηπείρου ενώ από άποψη τιμών κινούνται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Ακόμη και κάποιες ακυρώσεις, που υπήρξαν, καλύπτονται για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά αλλά δεν έχει εκδηλωθεί ακόμη ανάλογο ενδιαφέρον για την περίοδο των Φώτων.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ