Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Μίνα Γκάγκα: Προϋπόθεση ο εμβολιασμός για εξωσωματική γονιμοποίηση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόταση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σχετικά με την εξωσωματική γονιμοποίηση όπου προϋπόθεση, σύμφωνα με την ίδια, θα πρέπει να είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Η κα. Γκάγκα αναφορικά με το θέμα των ανεμβολίαστων εγκύων, δήλωσε πως δεν μπορεί να κατανοήσει ότι οι συγκεκριμένες γυναίκες δεν επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο από φόβο και όχι από εμμονή. Υποστήριξε ότι πρέπει να μπει ως προϋπόθεση ο εμβολιασμός ακόμη και για όσες γυναίκες θέλουν να προχωρήσουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση!

Η Αναπληρώτρια Υπουργός μίλησε και για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού λέγοντας πως «είναι ασφάλεια για όλο τον κόσμο ο γενικός εμβολιασμός», ενώ είπε ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι μετά τους τέσσερις μήνες η προστασία από τα εμβόλια είναι μικρότερη και είναι προς όφελος των πολιτών να γίνει νωρίτερα η τρίτη δόση.

Αναφορικά με το νέο στέλεχος του κορονοϊού «Όμικρον» τόνισε ότι, «σε δύο εβδομάδες θα γνωρίζουμε αν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού καλύπτουν και τη νέα παραλλαγή Όμικρον, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται πως πιάνει το νέο στέλεχος».

Ασθενείς που αρνούνται να διασωληνωθούν

Στο Σωτηρία την Πέμπτη υπήρχαν δυο περιστατικά, μια γυναίκα 56 ετών και μια 41 ετών, που δεν δέχονταν να διασωληνωθούν και η Εισαγγελία διεμήνυσε στους γιατρούς ότι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν κάτι, όπως έκανε γνωστό η Μίνα Γκάγκα.

Η ίδια σημείωσε πως μέχρι την Δευτέρα θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα η οποία θα χορηγεί ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και σε πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού σε τρίτες χώρες.

Επίσης μέσα στον Δεκέμβριο αναμένονται οι πρώτες δόσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ