Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Βρήκαν ΜΕΘ για τον Μητροπολίτη Κοσμά και άφησαν 50χρονο εμβολιασμένο σε λίστα αναμονής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάλο έχει προκαλέσει η υπόθεση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά, ο οποίος νοσεί από κορονοϊό και αρνούνταν γα ημέρες να δεχθεί ιατρική φροντίδα. Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως ο Μητροπολίτης, μεταφέρθηκε αμέσως σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, αφήνοντας σε λίστα αναμονής 50χρονο εμβολιασμένο, που περιμένει για 5 ημέρες ένα κρεβάτι Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. 

Η ΠΟΕΔΗΝ επαναφέρει έτσι το ζήτημα της διαλογής ασθενών, την ώρα που πάνω από 120 άνθρωποι σε όλη την χώρα είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. «Ο Μητροπολίτης κοντά στα 80 του έτη, που του ευχόμαστε περαστικά ολόψυχα, ανεμβολιαστος και πολέμιος του εμβολίου και του κορονοϊου, μπήκε στο νοσοκομείο με εισαγωγή την Τετάρτη το μεσημέρι και το ίδιο βράδυ βρήκε ΜΕΘ και μάλιστα από τις πιο οργανωμένες. Που τέτοια τύχη οι άλλοι διασωληνωμένοι ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάστε ακόμη: Με κορονοϊό ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς- Αρνείται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο

Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

«Πάνω από 120 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊο βρίσκονται εκτός ΜΕΘ σήμερα με στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Υγείας. Δεν νοσηλεύονται σε ΜΑΦ όπως ισχυρίζονται. Οι περισσότεροι εξ αυτών σε βρίσκονται απλούς θαλάμους κλινικών κορονοϊού μαζί με άλλους ασθενείς.

Οι ηλικιωμένοι διασωληνωμένοι ασθενείς δεν μεταφέρονται ποτέ.

Κοιτάξτε όμως τη συνέβη στο Αγρίνιο. Υπάρχει ένας 50χρονος ασθενής με κορονοϊο εμβολιασμένος που είναι επί πέντε ημέρες διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο του νοσοκομείου Αγρινίου και μάλιστα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Δεν βρίσκεται ΜΕΘ. Όχι μόνο για αυτόν τον ασθενή και για δεκάδες άλλους ειδικά ηλικιωμένους.

Έχουμε πει ότι μπορεί να υπάρχουν λίγα διαθέσιμα κρεβάτια, δεν διατίθενται όμως για όλους και με σειρά προτεραιότητας. Φυσικά γιατί δεν φθάνουν.

Ο Μητροπολίτης κοντά στα 80 του έτη, που του ευχόμαστε περαστικά ολόψυχα, ανεμβολιαστος και πολέμιος του εμβολίου και του κορονοϊου, μπήκε στο νοσοκομείο με εισαγωγή την Τετάρτη το μεσημέρι και το ίδιο βράδυ βρήκε ΜΕΘ και μάλιστα από τις πιο οργανωμένες. Που τέτοια τύχη οι άλλοι διασωληνωμένοι ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Παράδειγμα στο ΑΧΕΠΑ, χθες Πέμπτη υπήρχαν 13 διασωληνωμένοι στις κλινικές και σήμερα 6. Κανείς δεν μπήκε σε ΜΕΘ και κανείς δεν έγινε καλά. Τι έγιναν; Αυτή είναι η κατάσταση σε πολλά νοσοκομεία».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ