Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Στην «φάκα» της ΕΛΑΣ μέλη κυκλώματος που νόθευαν καύσιμα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κύκλωμα νοθείας καυσίμων εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ. Τα μέλη του εισήγαγαν από τη Βουλγαρία χημικούς διαλύτες που αναμείγνυαν με καύσιμα, σε πρατήριο της Βόρειας Ελλάδας και τα κέρδη τους υπολογίζονται σε τουλάχιστον 26.932 ευρώ.

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας συνελήφθησαν 6 μέλη της εγκληματικής ομάδας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνεται ακόμα ένα άτομο, για σύσταση συμμορίας και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας για την οργάνωση της αγοράς πετρελαιοειδών.

Οι διαφυγόντες φόροι, δασμοί και λοιπές επιβαρύνσεις υπολογίζονται σε 26.932 ευρώ. Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών από το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο και τις Τελωνειακές Αρχές Προμαχώνα και στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη ομάδα δρούσε τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2021.

elas

Εισήγαγε οργανικούς διαλυτές, μέσω δύο εταιρειών με έδρα τη Βουλγαρία, μετέφερε τους διαλύτες σε αποθηκευτικό χώρο σε περιοχή της Βορείου Ελλάδος, αναμείγνυε τους διαλύτες με καύσιμα σε ειδικές δεξαμενές που υπήρχαν στο χώρο, μεταφόρτωνε το μείγμα σε βυτιοφόρο και στη συνέχεια εφοδίαζε πρατήριο υγρών καυσίμων, νοθεύοντας έτσι τα καύσιμα.

Η αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, με τη συνδρομή αρμόδιας Χημικής Υπηρεσίας και Τελωνειακής Αρχής της Βορείου Ελλάδος, κατά τη στιγμή που οι δράστες πραγματοποιούσαν μετάγγιση του μείγματος από βυτιοφόρο στις δεξαμενές του πρατηρίου καυσίμων.

Κατασχέθηκαν:

  • 26.100 λίτρα καυσίμων χωρίς παραστατικά,
  • βυτιοφόρο όχημα, επικαθήμενο βυτίο και αυτοκίνητο,
  • παλετοδεξαμενές και πλήθος μηχανημάτων – εργαλείων που χρησιμοποιούνται για την ανάμειξη χημικών διαλυτών.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ