Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Φασίστες προπηλάκισαν μαθητές και επαιδευτικούς στο 5ο ΓΕΛ Αμαρουσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προπηλακισμό από φασίστες στο 5ο ΓΕΛ Αμαρουσίου δέχτηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί την ώρα που έσβηναν από τους τοίχους του σχολείου τους φασιστικά σύμβολα. Όπως αναφέρεται σε καταγγελία της Κομματικής Οργάνωσης Αμαρουσίου του ΚΚΕ δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σχολείο βρίσκεται στο στόχαστρο φασιστοειδών.

«Καταλαβαίνουμε ότι δεν τους “καίγεται καρφί” για το ότι οι μαθητές των σχολείων μας κάνουν μάθημα ο ένας πάνω στον άλλον. Για το ότι τα σχολεία άνοιξαν όπως ουσιαστικά έκλεισαν, εν μέσω του 4ου κύματος της πανδημίας. Όπως δεν τους “καίγεται καρφί” που ο λαός μας στενάζει με χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση αντί εδώ και τώρα να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του εργατικού – λαϊκού κινήματος και να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας του, επιλέγει να επιβάλλει ποινές και να καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό. Αυτό που τους ενοχλεί είναι αυτοί που σηκώνουν κεφάλι, που αντιστέκονται και παλεύουν για να ζει ο λαός μας με αξιοπρέπεια, για να είναι σε θέση το 2021 να ικανοποιεί τις ανάγκες του για δουλειά, υγεία, μόρφωση και όχι αυτές να θεωρούνται κόστος», τονίζει η ανακοίνωση.

Και καταλήγει: «Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα μας φοβίσουν με τέτοιες ενέργειες! Ξέρουμε ότι τους ενοχλεί η πρωτοπόρα δράση της ΚΝΕ για την οργάνωση της πάλης της νεολαίας, ενάντια στην ασφυκτική κατάσταση που αντιμετωπίζει. Τους ενοχλεί ο αγώνας της νεολαίας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου που τσακίζει τις ζωές μας, ενάντια στον νόμο-έκτρωμα Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και στον νόμο που καταργεί το 8ωρο. Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας!».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ