Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Ο Πατούλης θέλει να «αντιμετωπίσει» τον κορονοϊό με υπεριώδη ακτινοβολία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με υπεριώδη ακτινοβολία φαίνεται πως θέλει να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης καθώς ενέκρινε δαπάνες για την προμήθεια ράβδων υπεριώδους ακτινοβολίας που θα χρησιμοποιηθούν από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο της αποφυγής της διασποράς της πανδημίας Covid – 19. Συγκεκριμένα, σε ημερήσια διάταξη της  συνεδρίασης στο Περιφερειακό Συμβούλιο το ένατο ζήτημα αφορά σε «έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την προμήθεια ράβδων υπεριώδους ακτινοβολίας που θα χρησιμοποιηθούν από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο της αποφυγής της διασποράς της πανδημίας Covid – 19»

Ο κ. Πατούλης αποφάσισε να σκορπίσει τα λεφτά των φορολογουμένων στην αγορά εξοπλισμού που όμως η ίδια η κυβέρνηση του απορρίπτει. Στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης για τα θέματα κορονοϊού οι λάμπες υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) βοηθούν στην αντισηψία των χεριών ή άλλων περιοχών του δέρματός σας έχουν χαρακτηριστεί μύθος.

eggrafo 1

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι αποτελεί μύθο η άποψη ότι «οι λάμπες υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) βοηθούν στην αντισηψία των χεριών ή άλλων περιοχών του δέρματός σας». Η αλήθεια είναι, τονίζεται στη συνέχεια ότι «δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται οι λάμπες υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) για την αντισηψία των χεριών ή άλλων περιοχών του δέρματός σας. Η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος και να βλάψει τα μάτια σας». Η εν λόγω ανάρτησή μάλιστα υπογράφεται από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη.

zaoutis

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ