Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Εικόνες εξαθλίωσης στα νοσοκομεία- Ράντζα στους διαδρόμους με φορητές μπουκάλες οξυγόνου (Βιντεο)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ύποπτα κρούσματα κορονοϊού στοιβαγμένα σε ράντζα στους διαδρόμους, έξω από τις τουαλέτες με φορητές μπουκάλες οξυγόνου. Αυτές είναι οι εικόνες που έρχονται από τα νοσοκομεία της χώρας και αποτυπώνονται σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Την κατάσταση περιγράφει και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος κάνοντας λόγο για «ανείπωτη τραγωδία».

Ο κ. Γιαννάκος μιλά για τους ασθενείς που νοσούν με κορονοϊό και βρίσκονται εκτός ΜΕΘ. Συγκεκριμένα, αναφέρει για 100 ασθενείς που, αν και είναι διασωληνωμένοι, βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, λέγοντας ότι “χάνουν τη ζωή τους ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής”.

“Ο ένας κολλάει τον άλλον. Όταν βγει το μοριακό τεστ αρνητικό μεταφέρονται σε γενικές κλινικές περιμένοντας να βγουν τα τεστ μπορεί ο αρνητικός ασθενής να κολλήσει από τον θετικό. Έτσι μεταφέρει τον ιό σε κλινικές άλλων παθήσεων”, σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

“Και μετά αναρωτιούνται για τη νοσοκομειακή διασπορά. Τώρα δεν μιλάνε γιατί δεν έχουν τα εξιλαστήρια θύματα τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς να τους επικαλεστούν, καταλήγει.

Ενδεικτικά, ο κ. Γιαννάτος αναφέρει πως στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης 9 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι στις κλινικές, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης η ΜΕΘ των 28 κλινών είναι γεμάτη και 13 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι στα χειρουργεία, ενώ στο Παπαγεωργίου 19 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι στις ΜΑΦ.

Την ίδια ώρα βέβαια ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ δεν κινδυνεύουν περισσότερο!

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ