Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Σε πλήρη πανικό ο Μητσοτάκης – Ο έλεγχος της πανδημίας έχει χαθεί και βάζει χαράτσια – Ανακοίνωσε ό,τι προ ημερών απέρριπτε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε απόλυτο πανικό δείχνει ότι είναι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της χώρας καθώς έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο της πανδημίας με τις έως τώρα πολιτικές της. Ο πανικός του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πλέον τόσο φανερός που τον υποχρεώνει να αναιρέσει διαδοχικές του τοποθετήσεις και να πάρει πίσω διαβεβαιώσεις και δηλώσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που μόλις 27 ημέρες στις 3 Νοεμβρίου πριν δήλωνε στον περισπούδαστη συνέντευξή του στο Mega ότι δεν έχει χαθεί ο έλεγχος της πανδημίας. Για τους εμβολιασμούς δε, έλεγε επί λέξει ότι «όσο πιο σκληροί είμαστε και όσο περισσότερες υποχρεωτικότητες βάζουμε, τόσο μεγαλύτερες αντιδράσεις προκαλεί αυτό».

Αυτά τα έλεγε έχοντας η χώρα καθημερινά δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα.

Λίγες ημέρες αργότερα σε ένα από τα πολλά επικοινωνιακής χροιάς διαγγέλματά του και πάλι δήλωνε ότι «η προτροπή και η ενθάρρυνση έχουν μεγαλύτερη δύναμη από τους γενικούς αφορισμούς περί υποχρεωτικότητας».

Δυο επίσημες τοποθετήσεις από τον πρωθυπουργό της χώρας μέσα στον φονικό εξ αιτίας της πανδημίας Νοέμβρη.

Αλλά δεν σταμάτησε εδώ καθώς είχαμε και τρίτη στη συνέντευξή του στη Washington Post μόλις λίγες ημέρες πριν στις 25 Νοεμβρίου

Τι είπε στη μεγάλη αμερικανική εφημερίδα; Αυτό «Όσον αφορά στους αντιεμβολιαστές, αυτό που κάνουμε είναι να κάνουμε τη ζωή δύσκολη σε όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Δεν καθιστούμε υποχρεωτικά τα εμβόλια, και δεν τους επιβάλουμε lockdown».

Δείτε εδώ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του newscenter από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην αμερικανική εφημερίδα

Τρεις φορές μέσα σε ένα μήνα- και θα επαναλάβουμε τον πιο φονικό μήνα της πανδημικής κρίσης- ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε με το γνωστό ύφος του ότι δεν θα υπάρξει σε καμία περίπτωση υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς.

Και τι έρχεται σήμερα και κάνει… Θέτει υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς των άνω των 60 ετών και μάλιστα με την απειλή του κατά κεφαλήν χαρατσιού σε όποιον δεν το κάνει. 100 ευρώ πρόστιμο.

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να διαψεύσει τον εαυτό του και να ανακοινώσει χαράτσι 100 ευρώ το οποίο βάπτισε «αντίτιμο υγείας» για πολύ απλούς λόγους.

Αφενός οι πολιτικές του «όλα στους ιδιώτες« και η απαξίωση για το δημόσιο σύστημα υγείας έχουν οδηγήσει στην κατάρρευση του ΕΣΥ. Και μακάρι αυτό να ήταν απλώς μια δημοσιογραφική αναφορά η μια κακοπροαίρετη κριτική αλλά δεν είναι. Είναι μια οδυνηρή πραγματικότητα και το αποδεικνύουν τα χειρουργεία να «κόβονται μαχαίρι», οι διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες εκτός ΜΕΘ και οι δεκάδες νεκροί καθημερινά.

Αφετέρου ο απόλυτος έλεγχος των συστημικών μέσων ενημέρωσης που του επιτρέπει να λέει ό,τι θέλει, χωρίς κανένα κόστος και κριτική και μετέπειτα να τα γυρνά όλα τούμπα και να κάνει τα αντίθετα αφού έχει δεχτεί πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση.

Πιθανώς δεν υπάρχει προηγούμενο πολιτικής ηγεσίας σε δημοκρατική χώρα που έχει πει τόσα και έχει κάνει τόσα λίγα, και ταυτόχρονα με ευθύνη της η χώρα βιώνει μια τραγωδία με πάνω απο 18.000 νεκρούς και τους επιστήμονες να θεωρούν σίγουρο ότι αυτός ο αριθμός θα ξεπεράσει τις 20.000.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ