Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις στη δίκη του «Dr Κόντος» – «Πού τον βρήκες αυτόν τον δολοφόνο, μου φώναζε ο γιατρός στο Παίδων»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγκλονίζουν για ακόμη μία φορά οι καταθέσεις για τον 48χρονο ψευτογιατρό «Δόκτορα Κόντο από συγγενείς θυμάτων που έχουν σπεύσει στο δικαστήριο.

«Πού τον βρήκες αυτόν τον δολοφόνο;» μου φώναζε ο γιατρός του «Αγλαΐα Κυριακού» όταν μίλησε με τον «Δόκτορα Κόντο» στο τηλέφωνο, κατέθεσε στο ΜΟΔ ο πατέρας της 14χρονης καρκινοπαθούς που πέθανε από την «πρωτοποριακή θεραπεία» του 48χρονου ψευτογιατρού.

Ο μάρτυρας εξήγησε στο δικαστήριο πως απελπισμένοι από την ασθένεια του κοριτσιού, πίστεψαν στις υποσχέσεις του «διακεκριμένου ογκολόγου» που χειραγώγησε την αγωνία για το παιδί τους: «Μας υποσχέθηκε πλήρη ίαση. Ήταν η πρώτη φορά που μας έλεγε κάποιος γιατρός κάτι τέτοιο. Με ενθουσίασε. Ρώτησα γιατί δεν εφαρμόζεται παντού η θεραπεία του και μου απάντησε ότι είναι σε ερευνητικό στάδιο και βρίσκεται λίγο πριν έγκριση» ανέφερε ο πατέρας.

Σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα, ο «Dr Kontos» τους απέσπασε ποσό 19.500 ευρώ, χρήματα που όπως τους έλεγε αφορούσαν μόνο τα «πρωτοποριακά φάρμακα του». Τα χρήματα, κατέθεσε ο μάρτυρας, τα ζητούσε μέσω επιταγών σε εντολή «εμού του ίδιου».

Όπως είπε ο πατέρας του κοριτσιού: «Μέρα με την ημέρα το παιδί χειροτέρευε. Λίγους μήνες μετά είχε γίνει πια χάλια. Τον παίρναμε κάθε μέρα τηλέφωνο, αλλά αυτός σε κάθε τηλεφώνημα ήταν καθησυχαστικός. Ήθελε να μείνει το παιδί στο σπίτι, αυτή ήταν η επιδίωξή του, να μην πάει στο νοσοκομείο γιατί εκεί θα έβρισκαν τι είχε κάνει τόσο καιρό. Η τελευταία φορά που είχαμε επαφή μαζί του ήταν μετά την αεροδιακομιδή του παιδιού από την Κω στο νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού”. Όταν φτάσαμε στην Αθήνα και οι γιατροί είπαν ότι έχει ένα τεράστιο όγκο το παιδί, ο Κόντος ήταν στην Ιταλία. Ο γιατρός του νοσοκομείου μίλησε με τον Κόντο και κλείνοντας το τηλέφωνο μου λέει φωνάζοντας: “Που τον βρήκες αυτό το δολοφόνο;”».

Και ο πατέρας της 14χρονης, όπως νωρίτερα και η μητέρα του κοριτσιού, είπε στο δικαστήριο ότι στην αρχή της «θεραπείας» του δήθεν κορυφαίου ογκολόγου, η ασθενής έδειξε σημάδια ανάκαμψης, γεγονός που τους ενθουσίασε πείθοντας τους ότι είχαν βρει τον κατάλληλο γιατρό για το παιδί τους. Ανέφερε μάλιστα ο μάρτυρας πως ο κατηγορούμενος μεταξύ άλλων τους είχε πει πως εργάζεται στο ερευνητικό κέντρο της Ελβετίας που νοσηλευόταν ο Μίκαελ Σουμάχερ μετά το ατύχημα του.

Η 14χρονη και το 16χρονο αγόρι, οι καταθέσεις των γονιών του οποίου προηγήθηκαν στο δικαστήριο, είναι τα νεαρότερα θύματα που κατέληξαν εν μέσω των «θεραπειών» του ψευτογιατρού, ο οποίος δικάζεται με άλλους 16 κατηγορούμενους, γιατρούς, κλινικάρχες κά, για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

«Μην γίνετε και εσείς έρμαια στα χέρια του», κατέθεσε η μητέρα

«Ελπίζω να μην γίνετε και εσείς έρμαια στα χέρια του, όπως γίναμε εμείς», είπε προς τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δικάζει τον «Δόκτορα Κόντο» και τους 16 συγκατηγορουμένους του, η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού το οποίο πέθανε τον Οκτώβριο του 2017 με όγκο στο κεφάλι, ο οποίος έπειτα από σχεδόν έναν χρόνο «θεραπειών» του ψευτογιατρού «είχε γίνει τεράστιος».

Η μητέρα του παιδιού έκανε λόγο για «εγκληματική φύση» του βασικού κατηγορούμενου, αναφέροντας πως ο «Dr Kontos» είχε τεράστια ικανότητα πειθούς, τους περιέπαιζε και τους διαβεβαίωνε πως αν ακολουθήσουν απαρέγκλιτα τις θεραπείες του «θα δείτε νυφούλα την κόρη σας». Η γυναίκα περιέγραψε όλο «το σκηνικό» που είχε στήσει, εντός ιδιωτικών κλινικών, ο «διακεκριμένος ογκολόγος», στον οποίον απευθύνθηκαν μετά από σύσταση της οικογένειας του αγοριού που επίσης έχασε την μάχη με τον καρκίνο παραδομένο στις θεραπείες του κατηγορούμενου.

Μετά από μήνες της εξαντλητικής «θεραπείας» του κατηγορούμενου, όπως κατέθεσε η μητέρα του κοριτσιού το παιδί δεν μπορούσε πλέον να περπατήσει. «Έτσι ήρθε στην Αθήνα με C130 στο “Αγλαΐα Κυριακού” σε τραγική κατάσταση. Βλέπει τη μαγνητική άλλος γιατρός και λέει “υπάρχει ένας τεράστιος όγκος”. Του απάντησα ότι ο γιατρός μας λέει ότι εξαφανίστηκε ο όγκος. Μίλησαν μεταξύ τους και ο γιατρός του νοσοκομείου, είπε στο τηλέφωνο στον άντρα μου “Σας παρακαλώ κύριε! Έχουμε άλλη άποψη”. Εκεί καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Πίστευα ότι είναι γιατρός που λέει ψέμματα για μια δήθεν θεραπεία. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν είναι καν γιατρός».

Η μάρτυρας είπε στο δικαστήριο, όταν ανέβηκε στο βήμα, πως «Μόνο συγγνώμη μπορώ να του πω του παιδιού μου. Προσπαθούμε να σηκωθούμε στα πόδια μας γιατί έχουμε άλλο ένα παιδί. Αυτός ο άνθρωπος δεν είχε σκοπό μόνο το οικονομικό όφελος, αλλά και την ικανοποίηση της εγκληματικής του φύσης. Ήθελε να δει το παιδί μας να αργοπεθαίνει με βασανιστικό τρόπο κι εμάς να είμαστε έρμαια στα χέρια του. Ελπίζω κι εσείς να μην γίνετε έρμαια στα χέρια του. Κανένα κτήνος, κανένα τέρας δεν μπορεί να λεηλατεί τις τελευταίες στιγμές ενός παιδιού. Η αλήθεια είναι γραμμένη με το αίμα των παιδιών μας».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ