Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο Στέφανος Κασιμάτης για την αθλιότητα για τη Γεννηματά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το επιεικώς απαράδεκτο σχόλιο του Στέφανου Κασιμάτη στα ΝΕΑ του Σαββάτου για την Φώφη Γεννηματά προκάλεσε την αυτεπάγγελτη κλήση του στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ.

«Ο σεβασμός και η διακριτικότητα απέναντι σε πρόσωπα που βρίσκονται σε κατάσταση πένθους ή άλλης δοκιμασίας είναι βασικός κανόνας της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας», αναφέρει σχετικά ο πρόεδρος του Πειθαρχικού, Γιάννης Αποστολόπουλος. «Πέρα από τη γενική αρχή του σεβασμού της μνήμης νεκρού ανθρώπου».

Εμφανίστηκε ωστόσο κάποιος να υπερασπιστεί τον Στέφανο Κασιμάτη για την αθλιότητά του και αυτός είναι ο Ηλίας Κανέλλης. Τον υπερασπίζεται, αν και δεν τον αναφέρει. Μιλάει για «τολμηρή γραφή» και πέραν του «μέτριου δημόσιου λόγου» για ένα σχόλιο που το κατέκρινε όλος ο κόσμος. Και πρώτοι απ΄ όλους οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ (εκτός από τον Ανδρέα Λοβέρδο φυσικά που είναι της ίδιας συνομοταξίας)

Σύμφωνα με τον Ηλία Κανέλλη όλοι όσοι αντιδρούν, είναι ηθικολόγοι, πολιτικά ορθοί, λογοκριτές και εχθροί της ελευθερίας του λόγου. Το φαιδρό της υπόθεσης είναι που ο ένας δημοσιογράφος υποστηρίζει το σχόλιο ενός άλλου δημοσιογράφου για το οποίο, ο τελευταίος, δηλώνει πως λυπάται.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ