Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Καλαμάτα: Έπεσαν σοβάδες σε σχολική αίθουσα- Ξεκόλλησαν από την οροφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σοβάδες ξεκόλλησαν σήμερα το πρωί και έπεσαν σε θρανία σε αίθουσα του 1ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας. Την ώρα που έπεσαν οι σοβάδες οι μαθητές βρίσκονταν σε διάλειμμα κι έτσι δεν υπήρξε τραυματισμός. Σύμφωνα με το messinialive.gr, η αίθουσα αμέσως αποκλείστηκε και ακολούθησε έλεγχος από μηχανικούς του Δήμου, ενώ οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε όλες τις αίθουσες.

SOBADES 1o LYKEIO 1
ΦΩΤΟ/messinialive.gr

Το περιστατικό συνέβη στο τμήμα Γ2 του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας κατά τη διάρκεια του 3ου διαλείμματος νωρίτερα τη Δευτέρα (29.11.2021).

Όπως αναφέρει ο δήμος Καλαμάτα, σήμερα κατά τη διάρκεια του τρίτου διαλείμματος, από την οροφή του τμήματος Γ2 (όροφος), αποκολλήθηκε τμήμα των επιχρισμάτων της οροφής, στο 1ο ΓΕΛ.

sovadeskalamata
ΦΩΤΟ/messinialive.gr

Σύμφωνα με αυτοψία που διενεργήθηκε πρόκυψε ότι η αποκόλληση σε επιφάνεια περίπου 2 τ.μ., οφείλεται σε ελλειμματική πρόσφυση του σοβά με την πλάκα οροφής από ωπλισμένο σκυρόδεμα, κατά το στάδιο κατασκευής του κτίσματος.

Για λόγους ασφαλείας η αίθουσα αποκλείστηκε ως προς τη λειτουργία και θα ακολουθήσει άμεσα έλεγχος του συνόλου της επιφάνειας της οροφής.

Αντίστοιχος έλεγχος θα πραγματοποιηθεί και στους υπόλοιπους χώρους του Σχολείου. Ανάλογα με τα αποτελέσματα του ελέγχου θα ακολουθήσουν εργασίες αποκατάστασης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ