Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Κρήτη: Έκλεψαν 114 πρόβατα και άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό διαδραματίστηκε τα ξημερώματα στην Κρήτη όταν δράστες που κινούνταν με κλεμμένο όχημα, στο οποίο έκρυβαν 114 κλεμμένα πρόβατα, βρέθηκαν μπροστά σε έλεγχο της αστυνομίας.

Οι κλέφτες, σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive, βλέποντας από μακριά το περιπολικό, θέλησαν να το αποφύγουν προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί, άλλαξαν κατεύθυνση μπαίνοντας σε παράλληλο δρόμο.

Ωστόσο στην περιοχή κινούταν και περιπολικό της Άμεσης Δράσης που διαπίστωσε τις ύποπτες κινήσεις του αγροτικού και ξεκίνησε καταδίωξη. Οι δράστες εγκατέλειψαν το αγροτικό όχημα με τα πρόβατα και άρχισαν να τρέχουν στα χωράφια, με τους αστυνομικούς να τους ακολουθούν.

Μάλιστα, άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος, με τους δράστες να διαφεύγουν και την αστυνομία να τους αναζητά.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί ειδοποίησαν τον κάτοχο των ζώων, ο οποίος μάλιστα δεν είχε προλάβει να αντιληφθεί τη κλοπή.

Αισιόδοξοι εμφανίζονται, πάντως οι αστυνομικοί, για την εξέλιξη της υπόθεσης και την ταυτοποίηση των δραστών, καθώς, όταν εγκατέλειψαν το αγροτικό όχημα, δεν το έκαψαν -όπως συνηθίζεται-, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι θα άφησαν πίσω τους αποτυπώματα και DNA.

Παράλληλα σήμερα πρόκειται να γίνει εξερεύνηση σε μεγάλη ακτίνα, στο σημείο όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί, κοντά στο πρώην Ξενία, στον παραλιακό του Καρτερού, με τους αστυνομικούς να αναζητούν κάλυκες, προκειμένου να σταλούν για βαλλιστική εξέταση.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ