Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Αν δεν ενισχυθεί το σύστημα υγείας και δεν επιταχυνθεί ο εμβολιασμός δεν θ΄ αντέξουμε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Δεν τελειώνουμε με την πανδημία. Πάμε για μακρυά, δεν θ΄ αντέξουμε» αν δεν ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας και δεν επιταχυνθεί ο εμβολιασμός, προειδοποίησε ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κύριος Γεροτζιάφας επισήμανε ότι «αυτοί που παίρνουν αποφάσεις πρέπει να καταλάβουν καλά ότι δεν τελειώνουμε με την πανδημία. Πρέπει να το καταλάβει και ο κόσμος, έτσι ώστε να οργανώσουμε τις ζωές μας, τις δουλειές μας, την οικονομία μας για μεσοπρόθεσμο διάστημα, ώστε να μπούμε σε μία κουλτούρα εμβολιασμού, να μπούμε στη λογική της οργάνωσης του συστήματος υγείας με τη μεταφορά πόρων και πολύ καλή ιχνηλάτηση».

Ο καθηγητής Αιματολογίας, στο Πανεπιστήμιο Σορβόνης τόνισε ότι «όσα περισσότερα τεστ γίνονται, τόσο περισσότερο πέφτει το κύμα (της πανδημίας) γιατί σπάζουν οι αλυσίδες μετάδοσης».

Ερωτηθείς για το κατά πόσο είναι αναπόφευκτο ένα νέο lockdown, ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας απάντησε ότι «το αν θα μπουμε σε lockdown ή όχι δεν εξαρτάται από την μετάλλαξη, αλλά από τον βαθμό κορεσμού του συστήματος υγείας και τον αριθμό των βαριά ασθενών και των νεκρών που έχει να διαχειριστεί κανείς», προσθέτοντας: «Από την άλλη είναι πάρα πολύ δύσκολο να πεις ότι κάνω γενικό lockdown, γιατί τινάζεις στον αέρα την οικονομία, όχι μόνο με την έννοια της αγοράς. Γι΄ αυτό πρέπει να επιταχυνθεί πάση θυσία ο εμβολιασμός και να ενισχυθεί πάση θυσία το σύστημα υγείας. Γιατί πάμε για μακρυά, δεν θ΄ αντέξουμε».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ