Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Αμετανόητος ο «Dr Θάνατος» – Πλάσαρε «ματζούνια» και «θεραπείες» στις φυλακές Κορυδαλλού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Θεραπευτικά» σκευάσματα ακόμη και μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού επιχείρησε να πουλήσει ο ψευτογιατρός Νίκος Κοντοστάθης, ο οποίος δικάζεται αυτές τις ημέρες κατηγορούμενος για 12 ανθρωποκτονίες, 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας και για μία βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Ο «Δρ. Θάνατος» υποσχόταν σε συγκρατουμένους του, έναντι αδράς αμοιβής, μπουκαλάκια με βότανα από το Άγιον Όρος και άλλα σκευάσματα, τα οποία θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα υγείας που τους ταλαιπωρούν.

Ο Ν. Κοντοστάθης είχε κριθεί προφυλακιστέος από τον Ιούνιο του 2020 και κρατείτο στο Σωφρονιστικό Κατάστημα του Κορυδαλλού μέχρι και τον περασμένο Ιούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, το πρώτο διάστημα φοβόταν για τη ζωή του και μάλιστα είχε ζητήσει από τη διοίκηση των φυλακών να τον προστατεύσει από τον άγραφο νόμο της φυλακής, που εφαρμόζεται σε περιπτώσεις δολοφονίας ή κακοποίησης παιδιών. Εξάλλου, μεταξύ των θυμάτων του είναι και παιδιά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Η διοίκηση των φυλακών ικανοποίησε το αίτημά του και τον τοποθέτησε σε πτέρυγα μαζί με προφυλακισμένους για οικονομικά εγκλήματα και επίορκους κρατικούς λειτουργούς, μακριά από τα κελιά των σκληρών ποινικών.

Σύντομα ο «Δρ. Κόντος», όπως συστηνόταν στα θύματά του, προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα. Έτσι, ενώ αρχικά δεν μιλούσε σε άνθρωπο, άρχισε να επικοινωνεί και να παρουσιάζει την εικόνα ενός γιατρού που έχει πέσει θύμα σκευωρίας, λένε κρατούμενοι.

Σύντομα προσφέρθηκε να τους βοηθήσει, έναντι αμοιβής φυσικά. Έχοντας την εμπειρία να διακρίνει ανθρώπους με οικονομική επιφάνεια ή απελπισμένους που είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να σωθούν, δεν άργησε να βρει τους υποψήφιους στόχους του.

Πηγές αναφέρουν ότι μεταξύ των κρατουμένων που προσέγγισε ήταν ένας πολύ γνωστός επιχειρηματίας, που έχει προφυλακιστεί για οικονομικό σκάνδαλο.

Ο Κοντοστάθης φέρεται να προσπάθησε να πείσει τον ηλικιωμένο επιχειρηματία, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, ότι μπορεί να τον βοηθήσει με τις ιατρικές γνώσεις του και τα σκευάσματά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον επιχειρηματία που κρατείται στις φυλακές, υπήρχαν και άλλοι συγκρατούμενοί του που πίστεψαν στις «θεραπευτικές» ικανότητες του ψευτογιατρού. Όμως, οι κινήσεις του έγιναν αντιληπτές μεταξύ των κρατουμένων, ενώ σχολιάστηκε το γεγονός ότι, παρά τις υποσχέσεις του, δεν κατάφερε να προμηθευτεί στη φυλακή τα «μαγικά» μπουκαλάκια.

Σύντομα οι αρμόδιοι ενημερώθηκαν για τη δράση του και αποφάσισαν την απομάκρυνσή του από τον Κορυδαλλό, θεωρώντας ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικά επικίνδυνο άνθρωπο, που θα έπρεπε άμεσα να αλλάξει περιβάλλον.

Έτσι, αν και πλησίαζε η ώρα της δίκης του, ελήφθη η απόφαση να γίνει η μεταγωγή του το καλοκαίρι από τον Κορυδαλλό στις φυλακές Τρικάλων, όπου δεν γνώριζε κανέναν.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ