Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Συλλήψεις για 21,5 κιλά ηρωίνης στο κέντρο της Αθήνας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μία σπείρα που διακινούσε συστηματικά ηρωίνη στις πιάτσες της Αττικής πιάστηκε στο δόκανο των διωκτικών αρχών. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 3 αλλοδαποί, που πιάστηκαν με 21,5 κιλά ηρωίνη. Το κύκλωμα δρούσε στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Ειδικότερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 21 κιλά και 530 γραμμάρια ηρωίνης, περίστροφο με 11 φυσίγγια, 13.520 ευρώ, 30.000 λεκ Αλβανίας, 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, Ι.Χ. Φορτηγό, 2 ζυγαριές ακριβείας και -7- κινητά τηλέφωνα. Επιπλέον, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την ΕΛΑΣ, εντοπίσθηκε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ηρωίνης

Το ξήλωμα της σπείρας άρχισε, όταν συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στην Κυψέλη και στο Γαλάτσι, 3 αλλοδαποί (δύο άνδρες ηλικίας 33 και 36 ετών και μία 60χρονη γυναίκα, όλοι μέλη της οργάνωσης, από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Οι 3 αλλοδαποί φέρονται πως διατηρούσαν πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο νόθευσης κι επανατυποποίησης ηρωίνης στο Γαλάτσι. ‘

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αποκαλύφθηκαν οι ρόλοι: του 33χρονου, στη διεύθυνση της οργάνωσης, καθώς και στην ανεύρεση και στον συντονισμό της διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών, του 36χρονου, ως υπεύθυνου για τη μεταφορά των ναρκωτικών, καθώς και για τη φύλαξη των χρημάτων που προέρχονταν από τις πωλήσεις και της 60χρονης γυναίκας, ως υπεύθυνης για τη φύλαξη του εργαστηρίου νόθευσης και επανατυποποίησης της ηρωίνης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης και της πλαστογραφίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ