Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Ρολά λόγω ηλεκτρολογικής βλάβης κατεβάζει το ΣτΕ για τρεις μέρες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κλειστό λόγω βλάβης του μετασχηματιστή μέσης τάσης του δικαστηρίου, που καθιστά αδύνατη την ηλεκτροδότηση του δικαστικού μεγάρου, θα παραμείνει από τις 30 Νοεμβρίου 2021 έως την 1η Δεκεμβρίου 2021, το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το ΣτΕ θα παραμείνει κλειστό από αύριο Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2021 έως και την ερχόμενη Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021 -χωρίς να αποκλείεται η περαιτέρω παράταση, εφόσον δεν είναι εφικτή η αποκατάσταση της βλάβης μέσα στο διάστημα των τριών ημερών.

Οι δικονομικές προθεσμίες που λήγουν κατά τις τρεις αυτές ημέρες, για λόγους ανωτέρας βίας, θα λήξουν την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021.

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος του ΣτΕ Δημήτριος Σκαλτσούνης σε σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρει: «Λόγω βλάβης του μετασχηματιστή μέσης τάσεως, δεν είναι δυνατή η ηλεκτροδότηση του κτιρίου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Χρόνος αποκατάστασης εκτιμάται η Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου.

Δεδομένου ότι η κατάσταση αυτή συνιστά λόγο ανωτέρας βίας, ως εκ του ότι η λειτουργία των υπηρεσιών του δικαστηρίου εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων για τη Διοικητική Δικαιοσύνη (ΟΣΔΔΥΔΔ), αλλά και για λόγους ασφάλειας και υγιεινής, αναστέλλονται οι εργασίες του δικαστηρίου τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, Τρίτη 30 Νοεμβρίου και Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2021.

Οι προθεσμίες, που λήγουν κατά τις τρεις αυτές ημέρες, λήγουν την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021. Ειδικά, οι δηλώσεις του άρθρου 33 παρ. 6 του π.δ. 18/1989 περί παράστασης των διαδίκων χωρίς εμφάνιση στο ακροατήριο για τις υποθέσεις που συζητούνται στις 2 Δεκεμβρίου 2021 μπορεί να υποβληθούν μέχρι τις 14:00 της ημέρας αυτής.

Μετά την αποκατάσταση της λειτουργίας του δικαστηρίου, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την ημερομηνία συζήτησης των υποθέσεων, που φέρονται προς συζήτηση κατά τις ημέρες αναστολής των εργασιών του».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ