Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Λάρισα: Είχαν θερμοκήπιο κάνναβης – Διακινούσαν αναβολικά χάπια, κοκαΐνη και χασίς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθη σπείρα, που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην Αττική, τη Λάρισα και την Πιερία κι είχε φτιάξει δική της υδροπονική καλλιέργεια.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τις Αρχές, συνελήφθησαν 12 άτομα, ενώ ένας ακόμη αναζητείται. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από μισό κιλό κάνναβης, 466 δισκία και 63 αμπούλες αναβολικών σκευασμάτων, 1 πιστόλι και 6 Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα.

Ειδικότερα, σε δωμάτιο στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων εντοπίστηκε πλήρης υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης με 35 δενδρύλλια κάνναβης μέσα σε γλάστρες.

Η έρευνα διήρκεσε πολλούς μήνες από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας κι η σπείρα είχε απλώσει τα πλοκάμιά της και στην Αττική και στην Πιερία.

Το κουβάρι άρχισε να ξηλώνεται χθες 26-11-2021, όταν συνελήφθησαν σε Λάρισα και Αθήνα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, συνολικά 12 άτομα, από τα οποία 7 Έλληνες, 3 Ελληνίδες και 2 αλλοδαποί άνδρες. Ένας ακόμη αλλοδαπός αναζητείται.

Τα αδικήματα με τα οποία βαρύνονται οι συλληφθέντες αφορούν, κατά περίπτωση, παραβάσεις των νομοθεσιών περί ναρκωτικών και περί όπλων, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας, που αφορά στα αναβολικά σκευάσματα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα άτομα της ομάδας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, της Αθήνας και κατά τους θερινούς μήνες στην παράλια περιοχή των νομών Λάρισας και Πιερίας.

Κατόπιν παραγγελίας της αρμόδιας ανακρίτριας, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες στις οικίες των ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση, κατά τις οποίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 575,9 γραμμαρίων,
ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 1,3 γραμμαρίων
μικροποσότητα μείγματος κάνναβης και καπνού
2 τρίφτες
3 ζυγαριές
49 ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή,
466 χάπια αναβολικών σκευασμάτων,
63 αμπούλες αναβολικών σκευασμάτων,
1 λειτουργικό πιστόλι με αποξασμένο αριθμό σειράς με το γεμιστήρα του, χωρίς φυσίγγια,
1 καταγραφική συσκευή εικόνας με σχετική καλωδίωση,
το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ,
10 κινητά τηλέφωνα,
6 Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και 2 δίκυκλες μοτοσικλέτες, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο σπίτι ενός εκ των δυο συλληφθέντων στη Λάρισα εντοπίστηκε δωμάτιο με πλήρη υδροπονική καλλιέργειας κάνναβης, μέσα στο οποίο υπήρχαν 35 δενδρύλλια κάνναβης σε ισάριθμες γλάστρες, τα οποία κατασχέθηκαν.

Επιπρόσθετα, σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες στην Αθήνα -2- αστυνομικών που δεν συνελήφθησαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

2 κινητά τηλέφωνα,
21 χάπια δισκία άγνωστης προέλευσης,
1 τρίφτης και
1 πακέτο σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.
Μάλιστα, ένα από τα μέλη της ομάδας για τα οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης είχε συλληφθεί στις 16 Οκτωβρίου 2021 στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, για διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως για τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ