Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Τρανσφοβικό περιστατικό σε ΚΕΠ της Δυτικής Αττικής: Αρνήθηκαν την είσοδο σε τρανς αγόρι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένα τρανσφοβικό περιστατικό έλαβε χώρα την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου σε ΚΕΠ της Δυτικής Αττικής. Σύμφωνα με την Άννα Απέργη, στέλεχος του Συλλόγου Υποστήριξης Διεμφυλικών υπάλληλος στο εν λόγω ΚΕΠ αρνήθηκε την είσοδο σε τρανς αγόρι,  επειδή τα στοιχεία που αναγράφονταν στο πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν ήταν ίδια με αυτά αναγράφονταν στην ταυτότητα.

Η κυρία Απέργη σημειώνει  ότι «αυτό είναι το 19ο κατά σειρά περιστατικό» που καταγράφεται από τις 6 Νοεμβρίου που μπήκαν σε εφαρμογή τα νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό.

Αναλυτικά η ανάρτηση της κυρίας Απέργη έχει ως εξής 

«Το περιστατικό έλαβε χώρα χθες 24 Νοεμβρίου 2021, το πρωί σε ΚΕΠ της Δ. Αττικής, όταν τρανς αγόρι που έχει μεταβάλει το καταχωρισμένο φύλο και το όνομα του σύμφωνα με τον ν.4491/2017, και αφού έλαβε την νέα του ταυτότητα, έκλεισε ραντεβού στο συγκεκριμένο ΚΕΠ, προκειμένου να αλλάξει τα στοιχεία του και στον ΑΜΚΑ. Όμως, το πιστοποιητικό εμβολιασμού του, ήταν στα προηγούμενα στοιχεία του.

Ο υπάλληλος του ΚΕΠ με το που είδε ότι υπάρχει αναντιστοιχία στα δημόσια έγγραφα του, του απαγόρεψε την είσοδο. Το τρανς αγόρι προσπάθησε να του εξηγήσει το γιατί υπάρχει αυτή η αναντιστοιχία, αποκαλύπτοντας παρά τη θέληση του την ταυτότητα φύλου του, το ότι είναι τρανς πρόσωπο.

Ο υπάλληλος όχι μόνο ανένδοτος να το ακούσει, του είπε “Και πως ξέρω εγώ ότι είσαι ΑΥΤΗ που γράφει εδώ;” αποκαλώντας το τρανς αγόρι σε λάθος γένος και φύλο ενώ συνέχισε να του λέει δυνατά “Έχεις κάποιο άλλο χαρτί που να λέει ότι ΑΛΛΑΞΕΣ ΦΥΛΟ;” μπροστά στον υπόλοιπο κόσμο που περίμενε έξω από το ΚΕΠ για να εξυπηρετηθεί.

Το τρανς αγόρι επικοινώνησε σε πάρα πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση απευθείας με το ΣΥΔ, όπου έγινε και η καταγραφή του περιστατικού. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με το συγκεκριμένο ΚΕΠ, αλλά μάταια μιας και το τηλέφωνο δεν το σήκωσαν ποτέ!

Αυτό είναι το 19ο κατά σειρά περιστατικό που καταγράψαμε από τις 6 Νοεμβρίου που ήταν και η πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων ελέγχου λόγω covid-19, ενώ η καταγραφή του περιστατικού θα σταλεί μαζί με τις υπόλοιπες και στο Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, όπου το ΣΥΔ είναι μέλος».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ