Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

«Βούλιαξε» στη λάσπη η Δυτική Αχαΐα- Ζητούν να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (βιντεο)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητούν οι τοπικές αρχές να κηρυχθεί ο δήμος Δυτικής Αχαΐας έπειτα από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές. Η περιοχή Σαγέικα Δυτικής Αχαΐας και συγκεκριμένα ο οικισμός κοντά στον σταθμό «βούλιαξε στη λάσπη» όπως μετέφεραν οι κάτοικοι στο thebest.gr. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρές πλημμύρες και η καταστροφή είναι ιδιαίτερα μεγάλη καθώς πνίγηκαν ζώα ενώ ζημιές έχουν υποστεί και γεωργικά μηχανήματα. Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, πλημμυρισμένες αποθήκες, εργαστήρια και ποιμνιοστάσια αλλά και σημαντικές  ζημιές στις καλλιέργειες συνθέτουν το σκηνικό.

Σύμφωνα πάντα με τον δήμο, «παρότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια είχε κινητοποιηθεί το σύνολο του διαθέσιμου εξοπλισμού και των χωματουργικών μηχανημάτων που υπάρχουν στην περιοχή, τα οποία μάλιστα παρενέβησαν σε πολλές περιπτώσεις, εν τούτοις οι ζημιές παραμένουν σημαντικές».

Όπως ανακοινώθηκε, «οι ζημιές καταγράφονται σε πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, σε πλημμυρισμένες αποθήκες, εργαστήρια και ποιμνιοστάσια, ενώ σημαντικές είναι οι ζημιές και στις καλλιέργειες».

Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς, με δήλωσή του ζητάει «να προχωρήσει αμέσως η καταγραφή των ζημιών και να προωθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για τη γρήγορη αποζημίωση των πληγέντων» και προσέθεσε:

«Είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί αυτή τη στιγμή η ακριβής έκταση των καταστροφών που συνέβησαν σήμερα στο δήμο μας. Ένα όμως είναι βέβαιο. Πρόκειται για τεράστιες ζημιές που σημειώθηκαν στο σύνολο των δραστηριοτήτων στο δήμο μας».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ