Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Δίκη ψευτογιατρού: Κλαίγοντας κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας – «Έβλεπα τον πατέρα μου να πεθαίνει από τα χέρια του»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με την καθηλωτική κατάθεσή του πρώτου μάρτυρα-θύματος του «Δόκτορα Κόντου» και των συγκατηγορουμένων του άρχισε η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Κλαίγοντας ο μάρτυρας περιέγραψε στο δικαστήριο πως έβλεπε τον πατέρα του να αργοπεθαίνει στα χέρια του απατεώνα ψευτογιατρού. 

Ο μάρτυρας έχασε τον πατέρα του το 2015 μετά από τις «θεραπευτικές μεθόδους του «Dr Kontos» και είναι ένας από τους 60 μάρτυρες κατηγορίας.

Στην πλειονότητά τους έχασαν οικείους τους ή τους είδαν να εμφανίζουν ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης τους εξαιτίας των «συμβουλών» του «Dr Kontos», ο οποίος τους προέτρεπε να διακόπτουν την φαρμακτευική αγωγή που ακολοθούσαν, ώστε να δεχθούν τα ματζούνια που τους πουλούσε.

Συστημένος από συγχωριανό της μητέρας, ο «ψευτογιατρός» διαβεβαίωσε την οικογένεια του ασθενούς με καρκίνο στον πνεύμονα, πως με την θεραπεία που θα του κάνει, ακόμη κι αν δεν πάει καλά «θα στέκεται στα πόδια του μέχρι την τελευταία στιγμή», όπως ανέφερε ο γιος του θανόντος, κλαίγοντας με λυγμούς στο δικαστήριο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την κατάθεση του γιου τού θύματος, ο «Dr Kontos» με την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τον Ιούνιο του 2015 συνέστησε τη διακοπή των χημειοθεραπειών του ασθενούς λέγοντας πως «οι γιατροί κάνουν χημειοθεραπείες για να παίρνουν μίζες από φαρμακευτικές εταιρίες και στο εξωτερικό κάνουν πια άλλες θεραπείες».

Χημειοθεραπεία με χυμό… πατζάρι

Όσον αφορά τις «άλλες θεραπείες» που έναντι 7.200 ευρώ ζήτησε και πήρε ο «ογκολόγος» ήταν, σύμφωνα με τον μάρτυρα, διατροφή με πολλά υγρά και χυμούς μεταξύ των οποίων χυμός από παντζάρι και σκόρδο που προκαλούσε εμετούς στον ασθενή. «Αντιδρά ο οργανισμός και καθαρίζει από τα ξένα κύτταρα» ήταν η απάντηση του κατηγορούμενου, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας για την επαφή του με τον κατηγορούμενο: «Μου είπε να σταματήσει ο πατέρας μου τις χημειοθεραπείες, γιατί ο ασθενής γίνεται ράκος, ενώ με τη δική του μέθοδο θα ενισχύονταν το ανοσοποιητικό. Τον ρώτησα πως βλέπει την κατάσταση και είπε ότι «είναι δύσκολη αλλά θα αυξήσουμε κατά 80% το προσδόκιμο ζωης». Μου είπε ότι «ακόμα και καλά να μη πάει, θα στέκεται στα πόδια μέχρι την τελευταία στιγμή. Ήθελε μόνο την κάλυψη του κόστους των βοτάνων, το οποίο ήταν ακριβό, 7.200 ευρώ περίπου και του λέω «τι βότανα είναι αυτά; Να τα μαζέψω εγώ» και μου είπε ότι δεν είναι απλό, ότι είναι εκχυλίσματα και παρασκευάζονται στο εργαστήριο του. Μου έστειλε πρόγραμμα διατροφής, πολύ απαιτητικό, με πολλά υγρά και χυμούς. Ένας από αυτούς με παντζάρι και σκόρδο προκαλούσε καούρες και εμετό στον πατέρα μου. Μας έλεγε ότι αντιδρά ο οργανισμός και καθαρίζει από τα ξένα κύτταρα».

Ενδιαφέρον προκάλεσε η κατάθεση του μάρτυρα όταν αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε με τον «Δόκτορα Κόντο» σε «ένα νοσοκομείο πίσω από το Χίλτον», όπου ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε «με ποδιά γιατρού και μου έδωσε ένα χάπι να το πάω στον πατέρα μου κι ένα μέλι από το ‘Αγιο Όρος».

«Με παρακαλούσε η Βαρδινογιάννη»

Σύμφωνα με τον μάρτυρα ο κατηγορούμενος του ανέφερε πως τον παρακαλούσε η κ. Βαρδινογιάννη να θεραπεύσει τα παιδιά στο ίδρυμά της.

«Τηλεφωνήσαμε στον κ. Ζ. (σσ: κατηγορούμενος γιατρός), τον οποίο μας είχε προτείνει ο κατηγορούμενος και μας είπε «Είστε τυχεροί που έχετε τον Κόντο ως γιατρό, εμένα έχει θεραπεύσει τη μάνα μου. Είναι φοβερός γιατρός» .

Ο μάρτυρας περιέγραψε ότι ο πατέρας του χειροτέρευε συνεχώς και από τα μέσα Ιουλίου 2015 χρειάστηκε συσκευή οξυγόνου.

«Πριν πεθάνει μας είπε να του δώσουμε… σόδα με νερό»

«Εμείς είχαμε διακόψει τις θεραπείες στο νοσοκομείο, γιατί είχαμε πλέον γιατρό τον Κόντο. Αν και χειροτέρευε η κατάσταση, ο Κόντος επέμενε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις δόσεις των βοτάνων για να μικρύνουν οι όγκοι. Όλο και αύξανε ποσότητες υγρών, που στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο πατέρας μου δε γινόταν. Του δημιουργούσε τυμπανισμούς, αυτό πίεζε τον πνεύμονα. Έτσι χρειάστηκε να κάνει παρακεντήσεις για να αφαιρείται το υγρό που συγκεντρώνονταν στον πνεύμονα του. Εμείς του λέγαμε ότι ο ασθενής χειροτερεύει, έλα να τον δεις. Ήρθε γύρω στις αρχές Αυγούστου και μας έδειξε ταυτότητα του Ερυθρού Σταυρού, του Διεθνούς. Αφού είχαμε ξεκινήσει παρακεντήσεις, τον πήραμε και του είπαμε ότι ο ασθενής δε μπορεί να πιει. Και μας είπε να πάρουμε νοσοκόμα που θα του βάζει με ορό τα βότανα. Από ένα σημείο και μετά οι φλέβες του καταστρέφονταν και το υγρό ήταν κάπως καυστικό και του δημιουργούσε σαν εκζέματα. Μια ημέρα πριν πεθάνει μας είπε να του δώσουμε σόδα με νερό για να φύγουν τα φλέγματα» είπε κλαίγοντας ο μάρτυρας.

Το δικαστήριο εχθες αποφάσισε να προχωρήσει τη διαδικασία θεωρώντας παρόντα τον «Δόκτορ Κόντο», ο οποίος νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, χωρίς να έχει εξουσιοδοτήσει τους δικηγόρους του να παρασταθούν.

Η δίκη θα συνεχισθεί σήμερα με 5 ακόμα μάρτυρες.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ