Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Πέθανε η Σιμόνα Βιρτζίλι, χήρα του Μανώλη Καντάρη – Τον είχαν δολοφονήσει για μια κάμερα αξίας 120€

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βαρύ είναι το κλίμα στον Πύργο Ηλείας, καθώς «έφυγε» από την ζωή νικημένη από τον καρκίνο, η γιατρός Σιμόνα Βιρτζίλι, χήρα του δολοφονημένου Μανώλη Καντάρη. Τον Μανώλη τον σκότωσαν το 2011 για μια βιντεοκάμερα, με την οποία θα κατέγραφε τη γέννηση του δεύτερου παιδιού τους.

Η Σιμόνα Βιρτζίλι, ήταν πνευμονολόγος – φυματιολόγος/εντατικολόγος, Διευθύντρια της ΜΕΘ του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν στην Αθήνα και το τελευταίο διάστημα έδωσε μια άνιση μάχη με τον καρκίνο. Επέδειξε γενναιότητα, ακόμα και όταν η κατάστασή της επιδεινώθηκε, ωστόσο δεν άντεξε. Στη ζωή της στάθηκε όρθια σε στιγμές που άλλοι θα είχαν λυγίσει, ενώ η δολοφονία του συζύγου της είχε συγκλονίσει όλη την χώρα.

Ο Μανώλης Καντάρης δολοφονήθηκε για 120 ευρώ

Ήταν ξημερώματα της Τρίτης 10 Μαΐου 2011, περίπου στις 05.00 το πρωί και η οικογένεια ετοιμαζόταν να υποδεχθεί το νέο της μέλος. Ο Μανώλης και η Σιμόνα έφευγαν από το σπίτι τους, στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Φυλής, για το μαιευτήριο. Ο Μανώλης πήγε να φέρει το αυτοκίνητο τους από το πάρκινγκ, όμως στον δρόμο του βρέθηκαν δύο Αφγανοί και ένας Πακιστανός που του επιτέθηκαν με σκοπό να τον ληστέψουν.

Τον μαχαίρωσαν και τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο. Ο Μανώλης δολοφονήθηκε λίγη ώρα πριν έλθει στη ζωή η κόρη του Εμμανουέλα, το δεύτερο παιδί από το γάμο του με τη Σιμόνα. Δολοφονήθηκε για μια κάμερα, με την οποία ήθελε να τραβήξει τη στιγμή της γέννησης της κόρης του, μια κάμερα που αργότερα πουλήθηκε στο Μοναστηράκι για 120 ευρώ.

01

Η Σιμόνα και η μητέρα της που ήταν μαζί της εκείνο το πρωινό, αντιλήφθηκαν ότι ο Μανώλης αργούσε και κατέβηκαν στο δρόμο. Η ετοιμόγεννη Σιμόνα αντίκρισε τον σύζυγό της αιμόφυρτο στο δρόμο. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο μαιευτήριο γνωρίζοντας ότι ο σύζυγός της ήταν νεκρός και πήρε την απόφαση να δώσει το όνομά του στην κόρη τους που θα ερχόταν σε λίγο στη ζωή.

«Εκείνη τη στιγμή προείχε να προστατεύσω κάποιον που ήταν πολύ πιο αδύναμος από εμένα και ερχόταν στη ζωή. Γι’ αυτό τον λόγο αποφάσισα ότι έπρεπε να προσπαθήσω να διατηρήσω την ψυχραιμία μου, να φτάσω εκεί που έπρεπε και με κάποιον τρόπο να επικοινωνήσω και να ζητήσω να ενημερωθούν κάποιοι πρώτοι συγγενείς και φίλοι» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο παρελθόν.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ