Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Απογραφή: Παρατείνεται μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου η διαδικασία ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρατείνεται μέχρι την Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου η αυτοαπογραφή, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Η αιτία δεν αναφέρεται αλλά, όπως έχει γράψει το newscenter, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα από κακή οργάνωση και κακή ενημέρωση των πολιτών. Επίσης έχουν παραιτηθεί πολλοί απογραφείς διότι εξαιτίας των παραπάνω αντιμετωπίζονται άσχημα από πολίτες.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής είναι μεγάλη. Προκειμένου να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος σε όσους παρέλαβαν τον Μοναδικό Κωδικό Απογραφής με καθυστέρηση, αλλά και σε όσους από τους υπόλοιπους επιθυμούν να απογραφούν ηλεκτρονικά, δίνεται γενική παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας της δυνατότητας ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής μέχρι και την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021»

Η ΕΛΣΤΑΤ προσθέτει ότι με την απογραφή γίνεται η καταμέτρηση του πληθυσμού της Ελλάδας και παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του. Η συμμετοχή στην απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συγκεντρώνονται είναι εμπιστευτικά και δεν διαβιβάζονται ούτε κοινοποιούνται σε άλλον δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.

Διαβάστε ακόμη:

Μπάχαλο και με την απογραφή! Παράταση αναγγέλλει ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την απογραφή

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ