Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Ρουβίκωνας: Ομόφωνα αθώοι Καλαϊτζίδης και Ματαράγκας για την ανθρωποκτονία εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην ομόφωνη αθώωση των Γιώργου Καλαϊτζίδη και του Νίκου Ματαράγκα κατέληξε σήμερα με απόφασή του Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας σε υπόθεση κατά την οποία οι δύο κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από πρόθεση. 

Η υπόθεση που εκδικάστηκε αφορούσε την δολοφονία του Αιγύπτιου εμπόρου ναρκωτικών, γνωστού ως «Χαμπίμπι», στα Εξάρχεια.

Καλαϊτζίδης και Ματαράγκας είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες για το συγκεκριμένο έγκλημα και έκαναν λόγο για πολιτική δίωξή τους.

Στο άκουσμα της ετυμηγορίας δικαστών και ενόρκων, φίλοι και αλληλέγγυοι των κατηγορουμένων που βρίσκονταν στο ακροατήριο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Την αθώωση των κατηγορουμένων είχε ζητήσει νωρίτερα στην αγόρευσή της στο δικαστήριο και η εισαγγελέας της έδρας.

Μεταξύ άλλων η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε στην μαρτυρία γυναίκας που οδήγησε τους δυο άνδρες στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη μάρτυρας άλλαξε όσα είχε πει κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της στο ακροατήριο. «Δεν μπορώ να την καταλάβω, δείχνει μια έλλειψη σοβαρότητας, προσπάθησα να βρω αν υπάρχει κάτι πίσω από αυτό, όμως παραμένει γεγονός ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη μάρτυρας», είπε η εισαγγελέας αναφέροντας ακόμη πως αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη κατάθεση, «ίσως αυτή η δικογραφία να είχε μπει στο αρχείο».

Η δολοφονία του «Χαμπίμπι» είχε γίνει τον Ιούνιο του 2016. Άγνωστοι άνδρες πλησίασαν το θύμα με μηχανή και πυροβόλησαν θανάσιμα εναντίον του επτά φορές. Στη συνέχεια αποχώρησαν από το σημείο ενώ την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ