Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Άλιμος: Παραλίγο με ηλεκτροπληξία ο δήμαρχος – Άναψε καυστήρα πετρελαίου σε σχολείο χωρίς θέρμανση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε μια λίαν απερίσκεπτη κίνηση προέβη ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης. Επισκέφθηκε σχολείο του δήμου του να ανάψει τα καλοριφέρ, βάζοντας το χέρι του σε έναν τρομακτικά επικίνδυνο ηλεκτρικό πίνακα. Ευτυχώς χωρίς να χτυπηθεί από ηλεκτροπληξία.

Η ιστορία αρχίζει εχθές το πρωί με ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook με το οποίο ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, κατακεραυνώνει διευθυντή σχολικού συγκροτήματος – χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα – ο οποίος φέρεται να άφησε χωρίς θέρμανση τις σχολικές αίθουσες για περισσότερο από μια εβδομάδα.

Πιό συγκεκριμένα, ο κ. Κονδύλης αναφέρει ότι ο διευθυντής του σχολείου αρνείται να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα γιατί το θεωρεί προσβλητικό.

Το βίντεο έχει γυριστεί σε χώρο του σχολείου εντός του οποίου βρίσκεται ο καυστήρας πετρελαίου του σχολείου με τον δήμαρχο σε πρώτο πλάνο. Πίσω του ακριβώς στον ίδιο χώρο βρίσκεται και ένας ηλεκτρικός πίνακας.

«Δεν έχω ξανακούσει ποτέ κανέναν παρόμοιο ισχυρισμό από κανέναν εκπαιδευτικό ή διευθυντή, ούτε από τον Άλιμο, ούτε από ολόκληρη την Ελλάδα. Το ακούσαμε, όμως, δυστυχώς και αυτό… Διαπιστώνοντας σήμερα ποιά είναι η κατάσταση, ο Δήμος μας παρενέβη, άναψε την θέρμανση και το σχολείο αύριο θα υποδεχτεί, ζεστό και ασφαλές, τους μαθητές» αναφέρει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αλίμου.

Και συνεχίζει λέγοντας ότι η δημαρχιακή αρχή θα προσφύγει στον αρμόδιο εισαγγελέα «για την αθλιότητα που διαπράχθηκε, να ταλαιπωρούνται τα παιδιά, και να ταλαιπωρείται η λειτουργία της σχολικής μονάδας μέσα σε αντικανονικές συνθήκες χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος».

Αμέσως μετά ο κ. Κονδύλης με μια απερίσκεπτη κίνηση βάζει το χέρι του στον ηλεκτρικό πίνακα, στρέφει έναν διακόπτη, για να δείξει ότι είναι τόσο απλό και καθόλου υποτιμητικό να ανάψει ο καυστήρας.

Επάνω στον ενθουσιασμό του ο δήμαρχος Αλίμου παραβλέπει πόσο επικίνδυνο είναι να βάλει κανείς το χέρι του σε αυτόν τον πίνακα χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Αν παρατηρήσει κανείς… ο ηλεκτρικός πίνακας ο οποίος βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τον καυστήρα πετρελαίου του σχολείου, είναι τρομακτικά επικίνδυνος, δίχως μετώπη και τζάμι, ανοιχτός και με τις καλωδιώσεις εκτεθειμένες.

Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, ακούγεται και ο καυστήρας ο οποίος έχει ενεργοποιηθεί.

Δείτε το..

Πάντως, ο δήμαρχος και ο διευθυντής του σχολείου αναμένεται να συναντηθούν εντός της ημέρας στο υπουργείο Παιδείας.

Επιπλέο, ο Πρόεδρος του 15μελους του σχολείου ξεκαθαρίζει ότι οι μαθητές και το 15μελές έχουν πολύ καλή σχέση με την διεύθυνση και τον σύλλογο γονέων. «Για την θέρμανση δεν είχαμε κάποια ενημέρωση από τον διευθυντή, αλλά συνήθως μας ενημερώνουν. Άλλωστε δεν είχαμε και κάποιο παράπονο από μαθητές γιατί έχουμε και συνέχεια ανοιχτά τα παράθυρα λόγω covid» είπε.

«Αστειότητες»

Μια άλλη εκδοχή παρουσίασε και ο δημοτικός σύμβουλος Αλίμου, Δημήτρης Δόγκας, υποστηρίζοντας πως: «Είναι αστειότητες αυτά που λέγονται ότι ο διευθυντής δεν μπορούσε να σηκώσει το κουμπάκι για τη θέρμανση. Αυτό είναι ένα ωραίο επικοινωνιακό εύρημα».

Συνέχισε λέγοντας πως «εδώ συστεγάζονται δύο σχολεία και υπάρχουν σχεδόν 500 παιδιά. Κανονικά η διεύθυνση του γυμνασίου το άναβε και το έσβηνε, Δευτέρα και Παρασκευή. Ήρθε ένας αυξημένος λογαριασμός φυσικού αερίου και δημιουργήθηκε εύλογα το ερώτημα εάν υπάρχει διαρροή ή κάποιο άλλο πρόβλημα. Θα έπρεπε να έρθει εκπρόσωπος του δήμου για να δούμε τι φταίει».
Σημείωσε δε πως «έστειλαν έγγραφο οι ιθύνοντες του σχολείου προς το δημαρχείο, ζητώντας τεχνικούς και το μόνο που τους ήρθε ως απάντηση ήταν να κλείνετε την θέρμανση και κάτι άλλα. Αλλά τώρα ήρθαν τεχνικοί και έληξε το θέμα».

Ο διευθυντής του σχολείου αρνήθηκε να μιλήσει, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες υποστηρίζει ότι φέτος ανέλαβε άλλη εταιρεία φυσικού αερίου τη θέρμανση και πως ο δήμαρχος δεν είχε μεριμνήσει να γίνει σωστή συντήρηση.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ