Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Εξώδικο γιατρών του «Παπανικολάου» – Xειρουργοί μπαίνουν σε εφημερίες covid «για να βγαίνουν οι αριθμοί»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία έστειλαν 11 χειρουργοί στη διοίκηση του νοσοκομείου «Παπανικολάου», ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση της διοικήτριας, με την οποία τους συμπερλαμβάνει στις εφημερίες των κλινικών covid, από την στιγμή που συμμετέχουν στις εφημερίες των δικών τους κλινικών.

Οι γιατροί χαρακτηρίζουν μη σύννομη την απόφαση της διοικήτριας του νοσηλευτικού ιδρύματος, τονίζουν ότι κάνουν υπερωρίες στις δικές τους κλινικές υπερβαίνοντας τον μέγιστο χρόνο απασχόλησης και επισημαίνουν ότι «η συμμετοχή ειδικών χειρουργών, που δεν έχουν την απαιτούμενη εξειδίκευση και την ειδική εκπαίδευση, που διαθέτουν παθολόγοι και πνευμονολόγοι, πλέον αρμόδιοι και κατάλληλοι λόγω ειδικότητας να νοσηλεύουν περιστατικά covid, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τόσο για τους ίδιους τους ιατρούς όσο και για τη δημόσια υγεία».

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ ο ιστότοπος voria.gr, οι γιατροί του «Παπανικολάου» καταγγέλουν ότι «η συμμετοχή των χειρουργών ιατρών στις εφημερίες των μονάδων covid πέρα από την αριθμητική κάλυψη, ώστε να βγαίνουν οι αριθμοί κανέναν άλλο σκοπό δεν εξυπηρετεί, εώ ταυτόχρονα εκθέτεις του ιατρούς σε ορατό και άμεσο κίνδυνο υποβολής μηνύσεων και άσκησης αγωγών σε βάρος τους»

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης καταγράφηκε περίπτωση κλινικής Covid, σε εφημερία της οποίας, υπεύθυνος ήταν ένας οφθαλμίατρος, έχοντας στο πλάι του έναν ψυχίατρο που είχε τη δευτερεύουσα ευθύνη. Η αντιμετώπιση μιας καθαρά παθολογικής-πνευμονολογικής νόσου, από ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, φέρεται να δημιουργεί εντονότατη ανησυχία στο ιατρικό προσωπικό, το οποίο ζητάει να έχει τουλάχιστον την κάλυψη της διοίκησης του νοσοκομείου.

Οι γιατροί διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν καλυφθεί τα κενά σε ιατρικό προσωπικό, παρότι έχουν περάσει δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας και ενώ οι ανάγκες είναι γνωστές σε όλους. «Ακόμη υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις ιατρών, οι προσλήψεις που εναγωνίως ζητούμε σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν έχουν γίνει». Προαναγγέλλουν, δε, ότι θα προσφύγουν ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Δικαστηρίου για να ακυρωθεί το πρόγραμμα εφημεριών που υπέγραψε η διοικήτρια του νοσοκομείου.

“αιτούμενοι τόσο την ακύρωση του παράνομου, κατά τα προδιαληφθέντα, προγράμματος των εφημεριών, όσο και την προσωρινή δικαστική μας προστασία”.

Μιλώντας στον ιστότοπο Voria.gr ο Άγγελος Μεγαλόπουλος, διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής κλινικής στο Παπανικολάου ανέφερε ότι οι χειρουργοί δεν είναι η κατάλληλη ειδικότητα για να προσφέρουν υπηρεσίες άμεσης ανάγκης σε ασθενείς covid και κατηγόρησε την πολιτεία ότι δεν φρόντισε να κάνει τις προσλήψεις που χρειάζονται.

πηγή: voria.gr, grtimes.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ