Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Covid-19: Πώς «ξεχασιάρηδες» υπουργοί άφησαν απλήρωτους 900 υγειονομικούς πρώτης γραμμής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπροστά στις κάμερες εκθειάζουν τον καθημερινό υπεράνθρωπο αγώνα του υγειονομικού προσωπικού της χώρας, αλλά όταν σβήνουν τα φώτα ανοίγει η αυλαία για να βασιλέψει η υποκρισία τους.

Μέσα στην ζάλη των καθημερινών εμφανίσεων στα κανάλια, «ξέχασαν» να υπογράψουν την κοινή υπουργική απόφαση για τις αμοιβές των 900 εργαζομένων του ΕΟΔΥ τους οποίους στέλνουν στην πρώτη γραμμή της υγεινομικής κρίσης.

Το θέμα ανέδειξε την Τρίτη (23/11) με αποκλειστικό ρεπορτάζ του το newscenter.gr

Αποκλειστικό: Απλήρωτοι οι υγειονομικοί! Οργή για το επίδομα-κοροϊδία Μητσοτάκη

Αξίζει να θυμηθούμε τι ακριβώς έργο παρείχαν οι 900 αυτοί εργαζόμενοι.

Οι περίπου 900 συμβασιούχοι των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ οι οποίοι θα κάνουν μαύρα Χριστούγεννα εφέτος, προσελήφθησαν μεσούσης της καλπάζουσας πανδημίας με αποστολή να διατρέχουν καθημερινά την χώρα λαμβάνοντας βιολογικό υλικό από πιθανά κρούσματα σε ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες, νοσηλευτικές μονάδες με χρονίως πάσχοντες, ψυχιατρικές κλινικές, κέντρα αιμοκάθαρσης, δομές προσφύγων και μεταναστών, να προβαίνουν σε εμβολιασμούς σε γηροκομεία και μονάδες ψυχικής υγείας αλλά και να παρέχουν και φροντίδα κατ’ οίκον σε κρούσματα του κορονοϊού εάν απαιτηθεί.

Αρχικά, έπειτα από ερωτήματα τους, έλαβαν την μεγαλοπρεπή απάντηση από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη – ο οποίος πέταξε το μπαλάκι της ευθύνης στους αρμόδιους υπουργούς –  λέγοντας τους ότι δεν πρόκειται να πληρωθούν για τον μήνα Οκτώβριο στις 27 Νοεμβρίου – καθώς εισπράττουν το μισθό τους ούτως ή άλλως με καθυστέρηση ενός μηνός – διότι δεν είχε υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση για να πληρωθούν τις αμοιβές τους.

Ακολούθησαν οι έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων και η κοινή υπουργική απόφαση υπεγράφη τελικά από τους ξεχασιάρηδες αρμόδιους υπουργούς. Όμως πάλι δεν αναμένεται να πληρωθούν πριν το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου αλλά μόνο για τον μήνα Οκτώβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) είχαν δημιουργηθεί στα μέσα του 2020 και χρηματοδοτούνται με κονδύλια και της ΕΕ., ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν από την πανδημία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ