Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Συγκλονίζουν τα λόγια 23χρονου θύματος bullying: «Με έβριζαν χυδαία, έλεγαν ότι έπρεπε να είμαι νεκρός»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για τον εφιάλτη που έζησε μίλησε  ο 23χρονος Βασίλης που έπεσε θύμα ακραίου διαδικτυακού bullying από ομάδα συμφοιτητών του.

«Υπήρχαν απειλές για την οικογένειά μου, για μαχαιρώματα όταν θα πατούσα το πόδι μου στα Ψαχνά» καταγγέλλει έναν χρόνο αργότερα, ο 23χρονος φοιτητής στη σχολή Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου στα Ψαχνά Ευβοίας, μιλώντας στον Alpha.

Όλα ξεκίνησαν όταν έφτιαξαν μία ομαδική συνομιλία για τους πρωτοετείς φοιτητές τον Δεκέμβριο του 2020.

«Στην αρχή μιλούσαμε, κάναμε πλάκες όμως άρχισαν να μπαίνουν όλο και περισσότερα άτομα που είχαν επιθετικό τόνο είτε απέναντι σε εμένα είτε απέναντι σε άλλους συμφοιτητές μου» λέει ο 23χρονος.

«Τότε εγώ, επειδή άρχισε να παρεκτρέπεται η κατάσταση, άρχισα να βγάζω κόσμο από την ομαδική και άφησα μόνο όσους είχαμε αρχικά μπει στο τσατ. Οι υπόλοιποι έφτιαξαν άλλη συνομιλία, στην οποία έβαλαν έναν ειρωνικό τίτλο για ‘μένα και με έβριζαν» περιγράφει.

Στις 11 Δεκεμβρίου, μία συμφοιτήτριά του του έστειλε ένα λινκ το οποίο οδηγούσε σε ένα βίντεο που είχαν φτιάξει.

«Στο βίντεο με έβριζαν χυδαία, έλεγαν ότι έπρεπε να είμαι νεκρός και επειδή τους είχα πει για ένα ατύχημα που είχα μικρός με ένα αυτοκίνητο που παραλίγο να με πατήσει, έλεγαν ότι έπρεπε να με είχε λιώσει και να με είχε κάνει χαλκομανία» αποκαλύπτει και συγκλονίζει ο φοιτητής.

Οι στίχοι από το τραγούδι που έφτιαξαν οι συμφοιτητές του προκαλούν ανατριχίλα.

Ο νεαρός σκέφτηκε μέχρι και να κάνει κακό στον εαυτό του, μέχρι που επισκέφθηκε ψυχολόγο. «Έκλαιγα, δεν έτρωγα και δεν μπορούσα να κοιμηθώ» λέει ο 23χρονος που παίρνει αντικαταθλιπτική αγωγή, όπως λέει. «Το ελληνικό #MeToo ήταν αυτό που μου έδωσε δύναμη να μιλήσω» συγκινεί ο 23χρονος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ