Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις διακίνησης πορνογραφικού υλικού με ανήλικους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δύο υποθέσεις διακίνησης πορνογραφίας ανηλίκων εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη ένας 23χρονος στην Θεσσαλονίκη και σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον ενός 28χρονου στην Αθήνα.

Όπως ανακοινώθηκε οι έρευνες ξεκίνησαν μετά από καταγγείες για πορνογραφικό υλικό με ανήλικους και ενήλικες, που είχε αναρτηθεί στο cloud service και το οποίο διαμοιραζόταν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και chat rooms. Κατά την προκαταρκτική εξέταση εντοπίστηκαν τέσσερα ανήλικα θύματα και τα ηλεκτρονικά ίχνη των δύο κατηγορούμενων.

Στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των εμπλεκόμενων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληρός δίσκος και φορητός δίσκος αποθήκευσης. Οι έρευνες οδήγησαν στην ταυτοποίηση της εμπλοκής των δύο ατόμων. Στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκαν φωτογραφίες που αφορούν νστην προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης και γι αυτό συνελήφθη. Ο 28χρονος δεν συνελήφθη, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις για την αυτόφωρη διαδικασία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ