Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Συλλήψεις για τον τραγικό θάνατο 8χρονης σε πόρτα εργοστασίου στο Κερατσίνι – πολλά αναπάντητα ερωτήματα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στο  πλαίσιο της έρευνας για τον τραγικό θάνατο του οκτάχρονου κοριτσιού στο Κερατσίνι .

Το παιδί ξέφυγε από την προσοχή των συγγενών του και προσπάθησε να μπει στις εγκαταστάσεις εργοστασίου, όπου όμως εγκλωβίστηκε στην ηλεκτρική συρόμενη πόρτα, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του.

Η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια – τον υπεύθυνο πύλης και έναν οδηγό –  και την μητέρα και την γιαγιά του παιδιού για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Η μητέρα και η γιαγιά αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθερες.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η τραγωδία άρχισε να εκτυλίσσεται στις 5:30 το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου, όταν το παιδί εγκλωβίστηκε στην βαριά μεταλλική πόρτα του εργοστασίου. Έγινε όμως αντιληπτό περίπου ύστερα από μισή ώρα από υπάλληλο, ο οποίος ενημέρωσε τον υπεύθυνο του εργοστασίου. Όμως περίπου στις 6:30, δηλαδή μία ώρα αφότου εγκλωβίστηκε το παιδί, μπήκε ένα όχημα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, με συνέπεια το άψυχο κορμάκι της οκτάχρονης να σφηνώσει και πάλι στην συρόμενη πόρτα. Το ΕΚΑΒ έφτασε στο εργοστάσιο στις 6:40, διαπιστώνοντας ότι το παιδί ήταν πλέον νεκρό. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού ολοκληρώθηκε στις 9:10 το βράδυ, από πυροσβέστες, δηλαδή 3 ώρες και 40 λεπτά αφότου το παιδί παγιδεύτηκε στην πόρτα.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Ο δραματικός επίλογος της σύντομης ζωής του παιδιού έχει αφήσει άφωνους τους πάντες στην περιοχή κι έχει δημιουργήσει νέα ερωτηματικά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ