Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Τα νέα μέτρα για την πανδημία – τί αλλάζει στη ζωή μας από την Δευτέρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αλλαγές στο ωράριο εργασίας και στη λειτουργία των καταστημάτων, αλλά και νέους αυστηρούς περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους, προβλέπουν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας, τα οποία ισχύουν από τα ξημερώματα της Δευτέρας (22/11)

  • Στους χώρους εργασίας ισχύει κυλιόμενο ωράριο. Δηλαδή ο εργαζόμενος επιλέγει την ώρα προσέλευσης, στο διάστημα 07.00 με 09.30. Στόχος είναι σε αυτό το διάστημα των 2,5 ωρών να γίνεται σταδιακή προσέλευση εργαζομένων και αντίστοιχη αποχώρηση από την εργασία, για να αποσυμφορηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων λιανικού εμπορίου αλλάζει και τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 10.00 ως τις 21.00.
  • Η πρόσβαση των πολιτών στους χώρους διαμορφώνεται ως εξής:

–Χώροι ανοιχτοί για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, όπως φαρμακεία και σούπερ μάρκετ, όπου επιτρέπεται η πρόσβαση σε όλους μόνο με τη χρήση μάσκας,

–Χώροι μόνο για εμβολιασμένους ή και για ανεμβολίαστους αλλά με εργαστηριακό έλεγχο, που είναι το λιανεμπόριο, οι χώροι εργασίας, οι ανοιχτοί χώροι εστίασης και οι εκκλησίες.

–Κλειστοί χώροι διασκέδασης, όπου έχουν πρόσβαση μόνο οι εμβολιασμένοι και η πρόσβαση επιτρέπεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

–Οι ανήλικοι μπαίνουν σε κλειστούς χώρους με την επίδειξη self test.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ