Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Αναταραχή στη μητρόπολη Ζακύνθου – σε αργία 14 ιερείς, που αρνούνται να εμβολιαστούν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τελεσίγραφο ως τις 25 Νοεμβρίου 2021 για ν΄ αλλάξουν γνώμη 14 ιερείς, οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Οι ιερωμένοι τέθηκαν ήδη σε αργία, σύμφωνα με απόφαση του μητροπολίτη Ζακύνθου.

ZAKYNTHOU DIONYSIOSΣύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το ertnews, η απόφαση αυτή του μητροπολίτη Ζακύνθου προκάλεσε έντονη αναταραχή στους κόλπους της εκκλησίας, καθώς μερικοί έφτασαν στο σημείο να κάνουν λόγο για «απάνθρωπες ενέργειες» κι άλλοι ακόμη και για «σατανική» απόφαση της μητρόπολης Ζακύνθου.

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ (κατά κόσμον Δημήτριος Σιφναίος) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Η καταγωγή του είναι από τη Ζάκυνθο και την Πάρο. Ο παππούς του ήταν επίσης Ζακυνθινός ιερέας ενώ η γιαγιά του, ήταν  ανιψιά του μακαριστού Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονυσίου Γ΄ του Πλαίσα.

Στους ιερείς δόθηκε τελεσίγραφο με διορία λίγων ημερών και συγκεκριμένα μέχρι τις 25 Νοεμβρίου προκειμένου να εμβολιαστούν.

Σκληρή γλώσσα από τον πρώην μητροπολίτη Ζακύνθου, Χρυσόστομο

Ο νυν μητροπολίτης Δωδώνης και τέως μητροπολίτης Ζακύνθου, Χρυσόστομος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε με πολύ σκληρή γλώσσα για τους ιερείς, που αντιδρούν στο νησί στον εμβολιασμό. Αποκάλυψε ότι πως οι συγκεκριμένοι παπάδες είχαν έρθει δυο φορές έξω από το σπίτι του, μαζί με πιστούς, που τους ακολουθούν, για να διαμαρτυρηθούν.

«Υπάρχει μια τραγική κατάσταση με τις συμπεριφορές ανθρώπων, που είναι ψεκασμένοι. Να δείτε ότι τα ίδια θα κάνουν και με την απογραφή» σημείωσε ο κ. Χρυσόστομος ο οποίος ζήτησε να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο για τους ιερείς.

«Όποιος μισθοδοτείται από το Δημόσιο να κάνει εμβόλιο» υπογράμμισε. Επιχειρώντας να εξηγήσει την στάση των «ιερέων αρνητών» προχώρησε ακόμη παραπέρα λέγοντας ότι ορισμένοι το κάνουν για να τους γνωρίσει ο κόσμος, γιατί δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους!

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ