Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Εξιχνιάστηκε κύκλωμα μαστροπών – έξι γυναίκες στα δίχτυά τους – δυο μαστροποί αναζητούνται

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μία υπόθεση αρπαγής αλλοδαπής κοπέλας οδήγησε τελικά στην αστυνομία στην εξιχνίαση κυκλώματος μαστροπών, που εκμεταλλεύονταν, σύμφωνα, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, άλλες πέντε γυναίκες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν πέντε άτομα, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα δύο άτομα.

Πρόκειται για πέντε άτομα, που συνελήφθησαν και διώκονται κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων και μαστροπείας, ενώ στη δικογραφία, που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται δύο επιπλέον άτομα.

Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες με απειλές βίας και το πρόσχημα της αποπληρωμής χρέους, αφού εγκατέστησαν την αλλοδαπή σε διαμέρισμα στην Αθήνα, την εξανάγκαζαν να εκδίδεται σε οίκους ανοχής, που εκμεταλλεύονταν.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε, πως οι κατηγορούμενοι είχαν υπό τον έλεγχο τους τρείς οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, όπου εκμεταλλεύονταν ακόμα πέντε γυναίκες. Στην κατοχή του κυκλώματος, σύμφωνα με την Αστυνομία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1.265 ευρώ, δελτία μεταφοράς κεφαλαίων (εμβάσματα), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και 3 κινητά τηλέφωνα.

Στην αλλοδαπή – θύμα trafficking, παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

Οι πέντε συλληφθέντες μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ