Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Η οικογένεια τoυ twitter γέμισε το άδειο ψυγείο της Σόφης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετά από την κινητοποίηση των χρηστών του twitter, γέμισε τελικά το άδειο ψυγείο της 52χρονης Σόφης από τη Σαλαμίνα.

Η Σόφη είχε ανεβάσει στο twitter φωτογραφίες του άδειου της ψυγείου, ώστε να υπενθυμίσει σε όσους παραπονιούνται για τις ζωές τους ότι υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν για τα στοιχειώδη. 

https://twitter.com/sofimari2/status/1460651918523609091?s=20

Η εικόνα προκάλεσε ένα κύμα συμπαράστασης, με πολλούς να επικοινωνούν μαζί της για να μάθουν πως μπορούν να την ενισχύσουν οικονομικά.

Τελικά, χθες η Σόφη ανέβασε μια φωτογραφία που δείχνει το ψυγείο της γεμάτο.

https://twitter.com/sofimari2/status/1461482198020853773?s=20

«Εχω και αλλα να βάλω»  έγραψε και προέτρεψε «επειδη διπλα μας υπαρχουν πολλες Σοφουλες… Μερες που ερχονται ας μην προσπεράσουμε κανέναν συνανθρωπο» .

«Ξερω οτι υπαρχουν πολυ. Χειροτερα.. Ανθρωποι. Που θα κανουν γιορτες κλεισμενοι. Σε ενα σπιτι. Χωρις γελια σε ολους. Αυτους. Η σκεψη μας» πρόσθεσε.

Η ιστορία της Σόφης

Η Σόφη, μιλώντας στο 24/7 είχε περιγράψει πως βρέθηκε σε δεινή οικονομική κατάσταση.

«Έχασα τον πατέρα μου το 2017 και τη μητέρα μου το 2019. Οι δύο μου γονείς είχαν άνοια και οι δύο. Εγώ τους φρόντιζα και δεν μπορούσα να δουλέψω. Τον μπαμπά μου τον έχασα το 2017 και τη μητέρα μου το 2019. Αυτό μου έκανε μεγάλη ζημιά, ψυχολογική αλλά και οικονομική. Αυτά τα χρόνια μένω μόνη μου σε ένα σπίτι νεκρικό, το οποίο δεν είναι ακόμα στο όνομά μου. Υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες. Δεν είμαι σε θέση να βρω δουλειά, η κατάστασή μου είναι λιγάκι περίεργη. Δεν είμαι σε θέση να εργαστώ. Χρειάζομαι φροντίδα. Παλεύω πολύ με την κατάθλιψη, βλέπω μία ψυχοθεραπεύτρια που κάνει δωρεάν συνεδρίες».

Σε αυτή τη φάση είχε πει ότι επιβιώνει με το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης και ότι κάνει ό,τι μπορεί για να εξοφλήσει τις οφειλές της στην τράπεζα.

«Βάζω ό,τι μπορώ για να μειώνεται το ποσό. Αυτό είναι το μεγάλο μου πρόβλημα τώρα. Αυτό είναι το μοναδικό μου χρέος και ένα μικρό δάνειο στο όνομα του πατέρα μου. Εγώ εδώ δεν καίω τίποτα. Μόνο ένα φως. Ούτε θέρμανση δεν έχω. Με γάντια είμαι τους χειμώνες. Κι αυτή τη στιγμή έχει πολύ κρύο το σπίτι. Από το κράτος παίρνω μόνο το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Με αυτό προσπαθώ να βγω. Αλλά τελειώνει μέσα σε λίγες ημέρες. Δεν έχω ούτε στη ΔΕΗ να δώσω, ούτε φάρμακα να πάρω. Δεν έχω πολλές απαιτήσεις για το φαγητό. Λίγα πράγματα θέλω. Ένα τοστ, ένα γιαούρτι, λίγα μακαρόνια. Πηγαίνω στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. θα ήθελα να με δεχθεί ο δήμαρχος το έχω ζητήσει.»

Όσον αφορά την κινητοποίηση που προκάλεσε η ανάρτηση είχε δηλώσει «Έλαβα πάρα πολλά μηνύματα. Ήταν πολύ συγκινητικό. Μου έστειλαν χρήματα, μου ζητούσαν τη διεύθυνσή μου για να μου στείλουν τρόφιμα. Ήταν τεράστια η στήριξη του κόσμου. Ελπίζω να μη μου βγει ξινό όλο αυτό. Ούτε από την αδερφή μου δεν έχω λάβει βοήθεια».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ