Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Covid-19: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την 3η δόση εμβολίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σήμερα το βράδυ ανοίγει η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr για τον προγραμματισμό ραντεβού με την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου.

Η χορήγηση αφορά τους ενήλικες οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από την δεύτερη δόση.

Η τρίτη δόση θα γίνεται με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna. Η αναμνηστική δόση γίνεται με mRNA εμβόλιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna.

Η αναμνηστική δόση σε όσους εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson γίνεται στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Στην ειδική ομάδα των ανοσοκατασταλμένων η αναμνηστική δόση γίνεται ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Η χορήγηση τρίτης δόσης στοχεύει στην ενίσχυση της ανοσίας, η οποία μειώνεται μετά την πάροδο 6 μηνών και στην μακρότερη διάρκεια της προστασίας. Αυξάνει την αντισωματική απάντηση, ιδιαίτερα σημαντική για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και μειώνει το ποσοστό της λοίμωξης από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, οι εμβολιασμένοι άνω των 60 ετών θα έχουν ένα μήνα να κάνουν την τρίτη δόση, καθώς το πιστοποιητικό τους θα λήγει επτά μήνες από την έκδοσή του και άρα σε σχέση με τους κλειστούς χώρους θα μπαίνουν στην κατηγορία των μη εμβολιασμένων.

Όσοι ενήλικες είναι ανεμβολίαστοι πολίτες, δεν θα μπορούν να εισέρχονται από τη Δευτέρα στους κλειστούς χώρους εστίασης, στα θέατρα και τους κινηματογράφους, στα μουσεία, τα γυμναστήρια και τα γήπεδα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ