Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Πανδημία: Κυλιόμενο ωράριο και αλλαγές στη λειτουργία των καταστημάτων από τη Δευτέρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυλιόμενο ωράριο και αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εξειδικεύοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Πλεύρης ανέφερε ότι από την Δευτέρα οι εργαζόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται στις δουλειές τους από τις 07:00 ως τις 09:30, μέτρο που θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Για το λιανικό εμπόριο, διευκρινίστηκε ότι τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Ο υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι το σύστημα υγείας δέχεται πίεση, αλλά την απέδωσε στο ότι η οικονομία λειτουργεί παρά την έξαρση της πανδημίας και πρόσθεσε ότι έχουν υπερδιπλασιαστεί οι κλίνες ΜΕΘ και έχουν εξασφαλιστεί αναπνευστήρες. Διαβεβαιώσεις που όμως δεν αντανακλούν την πραγματικότητα, αφού τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν κενές κλίνες και σε πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα οι γιατροί καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχει επάρκεια αναπνευστήρων. 

Ως προς την προσβασιμότητα των χώρων, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι στους κλειστούς χώρους διασκέδασης μπαίνουν μόνον οι εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν νοσήσει και διαθέτουν τα σχετικά πιστοποιητικά.

Οι ανεμβολίαστοι δεν μπαίνουν σε κλειστούς χώρους διασκέδασης, σινεμά, θέατρα, μουσεία, γυμναστήρια και γήπεδα.

Oι ανήλικοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλους τους χώρους με self test 24 ωρών.

Στα σούπερ μάρκετ, στα καταστήματα τροφίμων και στα φαρμακεία έχουν πρόσβαση όλοι, αλλά με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Για την τρίτη δόση του εμβολίου, ο κύριος Πλεύρης είπε ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν πως είναι απαραίτητη για όσους είναι πάνω από 60 χρόνων και θα πρέπει να την κάνουν σε ένα πλαίσιο 7 μηνών.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ