Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Πανδημία: Στοιχεία σοκ για την κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπου η έξαρση της πανδημίας έχει προκαλέσει έμφραγμα στο σύστημα υγείας.

Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» που εφημέρευε, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έζησαν σκηνές πολέμου. Χθες το απόγευμα υπήρχαν 20 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός εντατικής, αφού δεν υπάρχει πλέον κρεβάτι ούτε για δείγμα. Το «Παπαγεωργίου» διαθέτει 25 κλίνες ΜΕΘ που είναι γεμάτες. Στη διάρκεια της εφημερίας έγιναν 15 εισαγωγές, ενώ υπήρχαν ήδη άλλοι 5 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Οι γιατροί επισημαίνουν ότι είναι επισφαλής η διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ, ενώ δεν υπάρχει επάρκεια και σε αναπνευστήρες. Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο υπάρχει πλέον πρόβλημα και με τις απλές κλίνες.

Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», προκαλούν σοκ τα στοιχεία για τους θανάτους εξαιτίας της πανδημίας. Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου έχασαν τη ζωή τους 52 ασθενείς, από τους οποίους μόνο οι 5 είχαν εμβολιαστεί και άλλοι 4 ήταν υπερήλικες που είχαν εμβολιαστεί τον Φεβρουάριο και στην ουσία δεν είχαν επαρκή προστασία από τον ιο.

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, που έκλεισε την εφημερία του στις 8 το πρωί, έγιναν τουλάχιστον 55 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, ενώ υπήρχαν άλλα δέκα ύποπτα περιστατικά και στις κλινικές Covid, όπου νοσηλεύονταν ήδη 170 ασθενείς.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ