Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Το βαγόνι του Ηλεκτρικού που σκότωσε τον εργοδηγό είχε εκτροχιαστεί ξανά τον Αύγουστο!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την ώρα που οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και τραμ κάνουν 24ωρη απεργία με αίτημα να διελευκανθεί το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον εργοδηγό Πέτρο Γιάμαλη και να αυξηθούν τα μέτρα ασφάλειας της εργασίας τους, μια σημαντική καταγγελία έρχεται στο φως.

Το τραγικό δυστύχημα στον ΗΣΑΠ δεν ήταν μοναδικό αποτέλεσμα επικίνδυνου τεχνικού προβλήματος. Όπως φαίνεται, το μοιραίο μηχάνημα λείανσης είχε παρουσιάσει παρόμοιο πρόβλημα και τον Αύγουστο.

Όπως κατάγγειλε στο debater ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ Σπύρος Ρεβύθης, παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και προς τα τέλη Αυγούστου και οφειλόταν και πάλι στα φρένα. Σύμφωνα με τον ίδιο, το βράδυ της 22ας Αυγούστου η μηχανή λείανσης εκτροχιάστηκε στον σταθμό Βικτώρια και απομακρύνθηκε από εκεί με γερανό.

Ο ίδιος παρουσίασε επίσης φωτογραφίες και βίντεο από το περιστατικό, που δείχνουν τη λοκομοτίβα να έχει εκτροχιαστεί λόγω προβλημάτων στα φρένα και μίλησε στον Ant1 για τα δύο περιστατικά.

Με αφορμή το θανατηφόρο περιστατικό, η ΣΤΑΣΥ έχει κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα μετρό, ηλεκτρικός και τραμ να είναι ακινητοποιημένα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ