Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Ιάσονος Αποστολόπουλος: «Γίνεται μια δολοφονία χαρακτήρα που διαστρέφει τη συζήτηση από το θέμα των επαναπροωθήσεων»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Το να βοηθήσει κάποιος άνθρωπος έναν άλλον όταν πνίγεται είναι το πιο ριζωμένο πράγμα στους ναυτιλλόμενους, ο πιο αρχέγονος νόμος της ανθρωπότητα. Αυτοί όχι μόνο το λοιδορούν αλλά θεωρούν ότι όποιος το κάνει έχει οικονομικό όφελος. Μιλάμε για την απόλυτη χυδαιότητα» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο διασώστης προσφύγων, Ιάσονας Αποστολόπουλος.

«Η Ν. Γερμανού έκανε το μεγάλο αμάρτημα να με βγάλει στην εκπομπή της για τους πρόσφυγες και την καθολική υποχρέωση διάσωσης προσφύγων» σημείωσε για την επίθεση που δέχτηκε η παρουσιάστρια μετά την εμφάνιση του στην εκπομπή της.

«Ούτε αυτό δεν είναι ανεκτό από τον κυρίαρχο λόγο. Φαίνεται ότι δεν πρέπει να μιλάμε για το βασικό δικαίωμα του ανθρώπου να διασώζεται στη θάλασσα» πρόσθεσε ο βραβευμένος για το έργο του διασώστης.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι πρόκειται για «ένα διαδικτυακό λιντσάρισμα, μία δολοφονία χαρακτήρα, την είδαμε στο πρόσωπό μου με αφορμή την απονομή του βραβείου της ΠτΔ που ακυρώθηκε» και τόνισε ότι «Υπάρχει μία λύσσα με το θέμα των επαναπροωθήσεων, κάνουν ό,τι μπορούν για να μην νομιμοποιηθεί ένας λόγος που κάνει οποιαδήποτε κριτική στη κυβέρνηση σε αυτό το θέμα. Γιατί η δολοφονία χαρακτήρα κάνει αυτό ακριβώς: διαστρέφει τη κουβέντα από το θέμα της συζήτησης στην εξόντωση του υποκειμένου. Είναι ένας πολύ βρώμικος και χυδαίος τρόπος αντίδρασης που δείχνει ότι υπάρχει κάτι, δείχνει πιο πολλά για την κριτική από την κριτική την ίδια».

Ερωτηθείς τι είναι αυτό που ενοχλεί απάντησε: «Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή διαπράττει μαζικά εγκλήματα στη θάλασσα, που είναι γνωστά, έχουν έρθει οι μεγαλύτεροι δημοσιογραφικοί οργανισμοί στον κόσμο και έχουν κάνει έρευνες. Έχουν τεκμηριωθεί πλέον όλα αυτά και το Ευρωκοινοβούλιο έχει βγάλει πόρισμα που λέει ότι στο Αιγαίο γίνονται εγκλήματα και δεν προστατεύονται οι ζωές των προσφύγων. Ο αρχηγός της Frontex ετοιμάζεται να κατατομηθεί, η Κομισιόν μπλοκάρει χρηματοδότηση προς την Ελλάδα αν δεν ερευνήσει το θέμα των pushback, οργανώσεις τα καταγγέλλουν συνεχώς, και στην Ελλάδα υπάρχει ένα πέπλο σιωπής, και όποιος τολμήσει να μιλήσει για τις ξένες έρευνες εξοβελίζεται στο πυρ το εξώτερον. Κάνουν ό,τι μπορούν για να μην ακουστεί τίποτα. Τα pushback είναι βαριά εγκλήματα όπου οι δράστες κινδυνεύουν με πολλά χρόνια φυλάκισης».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ