Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Πανδημία: Αποστάσεις από την κυβέρνηση παίρνουν οι επιστήμονες της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποστάσεις από τις κυβερνητικές επιλογές για τη διαχείριση της πανδημίας παίρνουν οι επιστήμονες, που πλέον δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για την εργαλιοποίηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

«Την Ελλάδα δεν την κυβερνά η επιτροπή», δήλωσε χαρακτηριστικά στον Αντέννα ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση αποφασίζει αν κάτι είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο. Αποφασίζει λαμβάνοντας υπόψιν της τα πορίσματα των ειδικών κι εκείνη θα αποφασίσει με βάση τις κοινωνικές και οικονομικές παραμέτρους».

Ο κύριος Βατόπουλος πρόσθεσε ότι το θέμα «δεν είναι αν η κυβέρνηση κάνει αυτό που της λέει η επιτροπή. Το θέμα είναι να κριθεί στο τέλος αν αυτά που έκανε η κυβέρνηση, εκ του αποτελέσματος, είναι σωστά».

Ανάλογου περιεχομένου δηλώσεις έκανε και η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, λέγοντας ότι  «η κάθε κυβέρνηση ζυγίζει τον κίνδυνο για την υγεία σε σχέση με άλλους κίνδυνους ή με άλλα οφέλη που μπορεί να βλέπει».

Ερωτηθείσα γιατί σε άλλες χώρες με λιγότερα κρούσματα λαμβάνονται πιο αυστηρά μέτρα, η κυρία Λινού απάντησε ότι «προφανώς η κυβέρνηση κρίνει ότι θα υπάρξουν άλλοι κίνδυνοι, ίσως στην οικονομία, είτε εκτιμάει τον κίνδυνο της νόσου λιγότερο από τον κίνδυνο των άλλων συνεπειών».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ