Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Ξυλοδαρμός μετανάστη εργάτη γιατί ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας, κ. Χατζηδάκη κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώτα Πούλου για τον ξυλοδαρμό που υπέστη μετανάστης εργολαβικός εργάτης σε εταιρεία κατασκευής στρωμάτων στο Σχηματάρι την περασμένη εβδομάδα επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του.

Για το θέμα έχει γίνει καταγγελία από σωματεία της Βοιωτίας. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο παρακολουθεί με απάθεια τη δημιουργία συνθηκών εργασιακής ζούγκλας, αλλά και τη διευκολύνει με τη συνεχιζόμενη διάλυση των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών», σημειώνει η κ. Πούλου.

H καταγγελία σωματείων της Βοιωτίας

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε χθες συνάδελφός μας μετανάστης. Ο συνάδελφος δουλεύει ως εργολαβικός εργάτης σε εταιρεία στρωμάτων της περιοχής και χθες πήγε στο γραφείο του εργολάβου που τον είχε προσλάβει για να ζητήσει τα δεδουλευμένα του. Εκεί δέχτηκε την απρόκλητη επίθεση από τον ίδιο τον
εργολάβο με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι και να βρεθεί ματωμένος και ημιλιπόθυμος στο δρόμο (στα χέρια μας βρίσκεται και σχετικό αποδεικτικό υλικό, διαθέσιμο δια πάσα νόμιμη αρχή).

Ευτυχώς με την βοήθεια άλλων συμπατριωτών του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας (αναμένουμε και την σχετική ιατρική γνωμάτευση). Ευχόμαστε στον συνάδελφό μας περαστικά και γρήγορα κοντά μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων γεγονότων. Κυβέρνηση και εργοδοσίες έχουν τεράστιες ευθύνες που έθρεψαν και θρέφουν τόσα χρόνια τους «εργολάβους» – δουλέμπορους, που δίνουν «αέρα στα πανιά τους» για να ξεσαλώνουν ενάντια στα δικαιώματα και τη σωματική ακεραιότητα των εργατών.

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι το οργανωμένο εργατικό κίνημα δεν πρόκειται να ανεχτεί τέτοιες καταστάσεις. Έχουμε την πείρα και θα τσακίσουμε κάθε επίθεση σε βάρος συναδέλφου μας.

Έλληνες και μετανάστες εργάτες παλεύουμε από κοινού για μόνιμες θέσεις εργασίας, με αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Καλούμε κάθε αρμόδια αρχή να παρέμβει.

· Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών Βοιωτίας

· Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος»

· Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας

· Συνδικάτο Φαρμάκου – Καλλυντικού και συναφών επαγγελμάτων
Βοιωτίας – Εύβοιας – Αυλώνα

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ