Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Covid-19: Σκηνές πολέμου στα δημόσια νοσοκομεία, όπου πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έχουμε ασθενή με δύσπνοια, δεν έχει οξυγόνο και του λέμε δεν έχουμε κρεβάτι στην εντατική. Με λίγες λέξεις ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, περιέγραψε την δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία και την αγωνία των γιατρών που έχουν μείνει αβοήθητοι καθώς η πανδημία είναι σε έξαρση.

«Πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ γιατί το σύστημα έχει φτάσει στα όριά του και δεν μπορούμε να κλιμακώσουμε την θεραπεία. Είναι εφιάλτης να έχουμε ασθενή με δύσπνοια, να μην έχει οξυγόνο και να του λέμε ότι δεν έχει κρεβάτι στην εντατική», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Καπραβέλος, καθώς το Παπανικολάου εφημερεύει με ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

H ΕΙΝΑΠ καταγγέλει ότι στο Αττικό Νοσοκομείο, δεκάδες ασθενείς νοσηλεύονται σε ράντζα στους διαδρόμους και υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι δυνατό να τους παρασχεθεί η περίθαλψη που χρειάζονται.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο Αττικό είναι τουλάχιστον κατά 50% περισσότεροι από τις δυνατότητες κλινών που έχει το νοσοκομείο, επισήμανε η ΕΙΝΑΠ, τονίζοντας ότι η κατάσταση «είναι επικίνδυνη, τροφοδοτεί κύματα ενδονοσοκομειακής διασποράς κορονοϊού και άλλων λοιμώξεων και οδηγεί σε αδυναμία παροχής των απαιτούμενων υπηρεσιών».

Αντίστοιχη είναι η εικόνα στην Πάτρα, όπου το Σαββατοκύριακο έγιναν 56 νέες εισαγωγές ασθενών. Από χθες το βράδυ άνοιξε για ασθενείς Covid η β΄ορθοπεδική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ενώ έχουν ήδη γεμίσει δύο παθολογικές κλινικές, η οφθαλμολογική και η δερματολογική. Στη ΜΕΘ έχουν γεμίσει και τα 13 κρεβάτια και οι γιατροί ετοιμάζονται να μετατρέψουν σε ΜΕΘ την υπομονάδα εμφραγμάτων, που διαθέτει έξι κρεβάτια.

Στον Βόλο, άλλη μια περιοχή με σοβαρότατα προβλήματα λόγω της πανδημίας, στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο έγιναν 18 νέες εισαγωγές το τελευταίο 24ωρο, αυξάνοντας στους 113 τον συνολικό αριθμό των νοσηλευόμενων. Η ΜΕΘ Covid είναι γεμάτη και τέσσερις ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, σε θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ