Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Υπόθεση Βαλυράκη: Ανατροπή! Συνεχίζεται η έρευνα για ανθρωποκτονία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

H δικογραφία για τις συνθήκες θανάτου του άλλοτε υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, δεν μπαίνει, τελικά, στο αρχείο καθώς η προσφυγή στην Εισαγγελία Χαλκίδας έγινε δεκτή. Αυτό σημαίνει πως η δικογραφία για τις συνθήκες θανάτου του δεν μπαίνει στο αρχείο και η έρευνα για ανθρωποκτονία θα συνεχιστεί.

Τον Ιανουάριο του 2021 ο Σήφης Βαλυράκης βρήκε τραγικό θάνατο στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας στην Εύβοια. Από την πρώτη στιγμή η οικογένεια του άλλοτε υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ είχε κάνει λόγο για ανθρωποκτονία, ζητώντας να διεξαχθούν όλες οι απαραίτητες έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Τον Οκτώβριο, μάλιστα, η οικογένεια Βαλυράκη είχε προχωρήσει εκ νέου σε αίτημα συνέχισης των ερευνών, κάτι που αρχικά είχε απορριφθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας. Εν τέλει, όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η Εισαγγελία Εφετών της Χαλκίδας έκανε δεκτό το αίτημα που κατέθεσαν οι συνήγοροι της οικογένειας και έτσι η δικογραφία δεν θα μπει στο αρχείο.

Αντίθετα, θα επιστρέψει στην Εισαγγελία για άσκηση δίωξης για ανθρωποκτονία και στη συνέχεια στον Ανακριτή για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Σήφη Βαλυράκη και αν υπάρχει εμπλοκή άλλου προσώπου σε αυτόν.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ