Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Ποσά και παραδείγματα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άνοιξε σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση από την ΑΑΔΕ.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για να λάβουν το επίδομα θέρμανσης το οποίο φέτος είναι σημαντικά αυξημένο.

Θα προηγηθεί η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που θα καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για εκείνους που δικαιούνται να λάβουν το επίδομα θέρμανσης, καθώς επίσης και το ύψος του επιδόματος. Να σημειωθεί ότι το φετινό επίδομα μπορεί να είναι αυξημένο έως και 68%.

Το φετινό επίδομα θέρμανσης θα το λάβουν περισσότεροι:

Εκτιμάται ότι περισσότερα από 1 εκατ. νοικοκυριά θα λάβουν το φετινό επίδομα θέρμανσης.

Φέτος επίσης θα το λάβουν και όσοι που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, ενώ εκείνοι που χρησιμοποιούν καυσόξυλα θα δικαιούνται επίδομα, αν μένουν σε περιοχές κάτω των 3.500 κατοίκων.

Οι δικαιούχοι που έλαβαν και πέρυσι το επίδομα θα λάβουν ως προκαταβολή το ποσό που τους καταβλήθηκε για τη χειμερινή σεζόν 2020-2021.

Στις 30 Δεκεμβρίου θα λάβουν το υπόλοιπο ποσό του επιδόματος που δικαιούνται μετά και την υποβολή των τιμολογίων.

Στο τέλος Δεκεμβρίου θα πληρωθούν και οι νέοι δικαιούχοι, τα νοικοκυρά δηλαδή που θα λάβουν για πρώτη φορά επίδομα θέρμανσης λόγω της αύξησης των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Το φετινό επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται από 100 έως 750 ευρώ και τα ποσά είναι αυξημένα κατά 36% για τα νοικοκυριά χωρίς παιδιά, 49% για τις οικογένειες με ένα παιδί, 59% για όσους έχουν δύο παιδιά και 68% για τις οικογένειες με 3 παιδιά.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι:

  • Άγαμοι φορολογούμενοι ή έγγαμοι σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 14.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 180.000 ευρώ.
  • Έγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδααντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Τα όρια προσαυξάνονται για κάθε εξαρτώμενο τέκνο κατά 3.000 ευρώ. Έτσι το εισοδηματικό όριο ανέρχεται σε 23.000 ευρώ για οικογένεια με ένα τέκνο, 26.000 ευρώ για οικογένεια με δύο τέκνα, 29.000 ευρώ για οικογένεια με τρία τέκνα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ